Ексклюзиви
субота, 01 вересня 2012 16:20

Литвин спихнув відповідальність за підписання "мовного" закону на опозицію

Литвин спихнув відповідальність за підписання "мовного" закону на опозицію
Володимир Литвин вважає, що опозиціонери легітимізували закон про мови, внісши 4 постанови за його скасування. Фото: svit24.net

Голова Верховної Ради Володимир Литвин покладає відповідальність за підписання закону про мови на опозицію.

Про це пише "Дзеркало тижня", посилаючись на дискусію на сторінці спікера в Facebook.

За словами спікера Ради, винні у всьому опозиціонери - саме вони легітимізували закон про мови, внісши 4 постанови за його скасування, в той час коли шансів на його прийняття не було.

"Виправдовуватися (за підписання закону) - значить доводити правду. А правда така: Закон дійсно не можна було підписувати. За умови, що не будуть вноситися постанови про скасування цього рішення", - зазначив він і привів у приклад закон про частку україномовного продукту в вітчизняних ЗМІ, який досі не підписав.

"Але "борці за мову" підіграли і внесли аж 4 постанови. Шанси на їх прийняття були нульові. Тим більше, що самі не прийшли на сесію, не заблокували трибуну. І таким чином легітимізували закон", - підкреслив Литвин.

"Розуміючи це, я вніс зауваження по статті 131 Регламенту, щоб зняти найбільш одіозні позиції закону. Підтримали це менше 50 депутатів. За таких обставин я зобов'язаний керуватися статтею 94 Конституції, статтями 48 та 131 Регламенту і в той же день підписати закон", - виправдав свою позицію спікер.

Нагадаємо, голова Ради Володимир Литвин відмовився підписувати закон про мови і заявив про намір піти у відставку. Проте Верховна Рада не прийняла відставку спікера. Після цього Литвин підписав закон і відправив його на підпис Януковичу, який і підписав документ.

Зараз ви читаєте новину «Литвин спихнув відповідальність за підписання "мовного" закону на опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути