понеділок, 11 січня 2010 16:30

Литвин радить БЮТ не скликати позачергову Раду до першого туру

Литвин радить БЮТ не скликати позачергову Раду до першого туру

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що він не отримав документів щодо ініціативи проведення позачергового засідання парламенту. Про це повідомляє пресс-служба спікера.

"Я не отримав відповідних звернень, оформлених в установленому порядку", - сказав Литвин. При цьому він додав, що в ініціаторів проведення такого засідання "ще є час на роздуми, хоча цілком очевидно, що такі наміри будуть використовуватися, аби мати інформаційні приводи".

"Якщо аналізувати, що буде отримано на виході, - висновок очевидний: нічого", - сказав Литвин.

Він пояснив, що навіть у разі скликання позачергового засідання найближчим часом і ухвалення відповідних змін до закону про вибори президента України цей документ не набуде чинності до першого туру виборів зважаючи на процедурні моменти і конституційне право глави держави розглядати його протягом 15 днів.

"Тому треба дочекатися, щоб спокійно і цивілізовано відбувся перший тур виборів, а після цього будемо дивитися, що нам належить зробити, аби забезпечити головне - не перемогу того чи іншого кандидата, а зберегти стабільність і чесність в країні, наскільки це можливо", - заявив Литвин.

Голова ВР також висловив думку, що повністю запобігти можливостям фальсифікації результатів виборів виключно на законодавчому рівні неможна.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба Блоку Юлії Тимошенко повідомила, що фракцією блоку зібрана необхідна кількість підписів для проведення 13 січня позачергового засідання парламенту, на якому планується розглянути законопроект про заборону голосувати вдома без документального підтвердження неможливості прибути до місця голосування за станом здоров"я, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Литвин радить БЮТ не скликати позачергову Раду до першого туру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути