середа, 29 вересня 2010 14:00

Литвин "розкрив" план опозиції зі зриву виборів

Литвин "розкрив" план опозиції зі зриву виборів

Спікер Володимир Литвин заявляє, що опозиція має намір зірвати місцеві вибори.

Про це він заявив на брифінгу, коментуючи ініціативу опозиції щодо зміни складу Центрвиборчкому, повідомляє Ліга.

"Я сьогодні ознайомився з проектом відповідного закону, який внесений до Верховної Ради, який фактично викладає зміст заяви (опозиції). Але воно оформлено в більш-менш прийнятних правових формулюваннях", - зазначив спікер.

"Стало зрозуміло, що мова йде не про покращення умов проведення виборів, а мова йде про те, як зірвати вибори", - заявив Литвин.

Зокрема спікера дивують наміри переформатувати склад комісії зараз.

"А що, раніше не знали, який розклад сил? А хто раніше формував цю Центральну виборчу комісію? У кого там домінуючі позиції? І взагалі, це абсурд, коли ЦВК намагаються поділити на своїх і чужих", - зазначив спікер.

Литвин звернув увагу на ще одне положення законопроекту, яким пропонується замінити членів тервиборчкомів.

"Давайте подивимося, в кого найбільша кількість членів комісій - у Партії регіонів. Це логічно? Логічно. Найбільша партія, найбільша фракція, найбільше представництво. На другому місці БЮТ. Логічно? Логічно. Потужна політична сила", - сказав він.

При цьому спікер розкритикував пропозицію подати до тервиборчкомів по одному представнику від кожної партії, представленої в парламенті.

"Я повинен сказати, що найбільше партій буде у тій фракції, в якій найбільше людей. Вони кожну людину запишуть в яку-небудь партію. Логічно? Логічно", - заявив Литвин.

"Я не є адвокатом Партії регіонів, я завжди буду боротися за свою партію в неробочий час. Але якщо вимагати від них одного представника і, скажімо, від Європейської партії, при всій повазі до молодого динамічного і перспективного політика Миколи Катеринчука, скарги будуть з іншого боку, тому що це неправильно", - пояснив Литвин.

Нагадаэмо, що на прес-конференції лідер опозиції Юлія Тимошенко заявила, що опозиція буде домагатися зміни складу комісії.

Зараз ви читаєте новину «Литвин "розкрив" план опозиції зі зриву виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути