пʼятниця, 23 листопада 2012 21:13

Литвин пропонує депутатам не ганьбити один одного

Литвин пропонує депутатам не ганьбити один одного
Володимир Литвин Фото: news2000.com.ua

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин запропонує підготовчій робочій групі розробити проект постанови, що передбачає комплексний підхід до вирішення проблеми персонального голосування кожного депутата, повідомляє прес-служба парламенту.

Зокрема, спікер має намір запропонувати доповнити текст проекту постанови про обов'язковість персонального голосування, запропонованого представниками опозиції, ще двома пунктами: про обов'язкову участь депутата в голосуванні "за", "проти", "утримався" для фіксування його присутності в сесійній залі, і про заборону занесення до сесійної зали сторонніх предметів, "які не мають ніякого стосунку до парламентської діяльності".

"Прийняти комплексне рішення, щоб не було ганебних явищ, які не прикрашають парламент та принижують український народ і Україну як державу", - сказав він.

Говорячи про персональне голосування кожного народного депутата, Литвин підкреслив, що необхідно просто належним чином виконувати Основний Закон України, що містить відповідну норму. Керівник парламенту також нагадав про роз'яснення Конституційного Суду з цього приводу.

"Це мені нагадує, що ми пропонуємо створити гурток хорового співу в оперному театрі. Я вважаю, що треба припинити ганьбити і закликати один одного, а показати особистий приклад того, як потрібно виконувати цей конституційний припис", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Литвин пропонує депутатам не ганьбити один одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути