четвер, 13 травня 2010 20:24

Литвин про Героїв України, конституційну більшість та опозицію

Литвин про Героїв України, конституційну більшість та опозицію

Спікер Володимир Литвин вважає, що Героями України відповідно до підпису не стають.

Про це Литвин сказав у програмі Про головне, коментуючи питання присвоєння відповідних звань Шухевичу та Бандері.

"Я вважаю, що нам потрібно припинити зводити рахунки з минулим. Нам потрібно припинити нав"язування людям бачення минулого і постатей очима того чи іншого політика", - сказав спікер. На його думку, це призводить до глибоких протистоянь та розколів в країні.

Говорячи про можливе створення конституційної більшості, Литвин заявив, що не є прихильником цього. Бо, мовляв, коли невелика перевага, тоді закони які пропонує уряд і президент піддаються дуже ретельному аналізу.

"Лише аргументація щодо прийняття того чи іншого закону, яка б переконувала всіх, призведе до того, що буде позитивний результат. А коли буде за 300 голосів , то буде діяти принцип: давай. І ніхто не аналізуватиме, а що ж ми приймаємо", - зазначив голова ВР.

Литвин також вважає, що питання внесення змін до Конституції наразі не на часі. "Бо якщо ми втягнемося в конституційні зміни, то країна буде паралізована, будуть формальні загально суспільні обговорення і це спрацює як відволікаючий маневр", - пояснив спікер.

Торкаючись питання прав опозиції, Литвин заявив, що її представники й так багато чого отримали.

"Попри критику, що представники опозиції нічого не отримали факти свідчать про інше. Заступник голови ВР – представник опозиції. Із 25 комітетів – 14 з них перебувають у віданні опозиції. Опозиція безпосередньо розташовується у Верховній Раді, використовує приміщення парламенту для своїх нарад, засідань і має широкий доступ до парламентського каналу.

Крім того, у Раді навіть виділено апарат співробітників для обслуговування опозиційного уряду. Тому з точки зору ВР України зроблено все", - заявив Литвин.

Що стосується комітетів, то за словами спікера, він неодноразово пропонував опозиції та коаліція обмінятися деякими з них. Зокрема, ПР готова надати на обмін опозиції комітет зі свободи слова. Проте, опозиція на це не погоджується.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Литвин про Героїв України, конституційну більшість та опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути