понеділок, 03 жовтня 2011 15:51

Литвин потурбувався про потрапляння "бютівців" на вирок Тимошенко

Литвин потурбувався про потрапляння "бютівців" на вирок Тимошенко

Голова Верховної Ради Володимир Литвин доручив Комітету з питань регламенту і правової політики вивчити питання про доступ народних депутатів до зали судових засідань на засідання Печерського райсуду під час оголошення вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

"Я доручив сьогодні на погоджувальній раді Комітету з питань регламенту, а також Комітету з питань правосуддя вивчити цю проблему і озвучити свої висновки", - сказав Литвин на прес-конференції в понеділок, відповідаючи на питання про те, як Верховна Рада прореагує на заяви заступника лідера фракції БЮТ-Батьківщина Андрія Кожем'якіна, який заявив, що якщо депутатів фракції БЮТ-Батьківщина не допустять до зали судових засідань під час оголошення вироку у газовій справі Тимошенко, можливо, це може спровокувати зіткнення і масові протести.

"Як Верховна Рада сьогодні може реагувати на це питання? Заслухати керівника якогось суду, або палати, або головуючого в суді? Ви ж прекрасно розумієте, що це неможливо", - сказав спікер.

За його словами, в цьому випадку йдеться про те, що необхідно вивчити, як коригуються і збігаються між собою норми закону про статус народного депутата і закони, що регулюють проведення судових засідань, а саме Кримінально-процесуальний кодекс України.

Литвин нагадав, що відповідно до закону про статус народного депутата, "народний депутат має право входити безперешкодно в усі установи", але спікер ВР не знає, наскільки це співвідноситься з іншими законами.

Зараз ви читаєте новину «Литвин потурбувався про потрапляння "бютівців" на вирок Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути