Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2012 12:11

Спецтема: Боротьба за "мову"

Литвин "перекинув м'яч на поле президента" і цим дав йому козир — політолог

Литвин "перекинув м'яч на поле президента" і цим дав йому козир — політолог
Віктор Чумак каже, що козир у президента ще є. Фото: radiosvoboda.org

У сьогоднішній ситуації для президента було б найкраще ветувати "мовний" закон, а потім повернути його депутатам із пропозицією внести поправки.

Про це  Gazeta.ua заявив політолог Віктор Чумак, коментуючи слова радниці Віктора Януковича Ганни Герман про те, що Литвин забрав у президента козир, коли поставив підпис під скандальним мовним законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтелігенція їде до Януковича - поговорити про "мови"

"Навпаки, Литвин перекинув м'яч на поле президента і тут він має козир, - вважає експерт. - Хоча, з іншого боку, він поставив президента у скрутне становище. Бо підписання цього закону викличе негативну реакцію у величезної частини українського суспільства".

На думку політолога, тепер президент може врятувати ситуацію і зробити усе, щоб перипетії навколо закону заспокоїлись.

"Тут може бути достатньо цікава гра — президент накладе вето на цей закон і подасть на розгляд Верховної Ради пропозиції щодо внесення змін до цього закону в певній його частині. У тій, що пропонував його змінити Литвин. По великому рахунку, отримати виграш тут може і президент і Литвин. Литвин скаже: "Бачте, я все таки захистив державну мову, бо президент мене послухав". Колесніченко скаже: "Ну все одно ми зробили російську регіональною — ура!". Виборці того самого Колесніченка не будуть прискіпливо вчитуватись у цей закон. Президент скаже: "Я врахував позиції усіх — ура!", а опозиція : "Ми тут теж тиснули на Литвина, тиснули на усіх і президент наклав вето на цей ганебний закон". Всі опиняться у виграші. Але це якщо по розуму", - наголосив Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин відібрав у Януковича його головний козир щодо "мовного" закону - Герман

Водночас, він додав, що аналітики президента можуть визначити виграшним для президента зовсім інший шлях.

"Може вони порахують, що виграшна ситуація — це переламати усіх через коліно. Ми багато раз бачили таке, що в їх уяві виграшна ситуація, це показувати силу", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Литвин "перекинув м'яч на поле президента" і цим дав йому козир — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути