Ексклюзиви
субота, 11 лютого 2012 08:15

Спецтема: Плівки Забзалюка: скандал з “тушками”

Литвин не знає, як скандал навколо "розслідування" Забзалюка пояснити Європі

Литвин не знає, як скандал навколо "розслідування" Забзалюка пояснити Європі

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає ситуацію довкола заяв "бютівця" Романа Забзалюка щодо його розслідування підкупу "тушок" групою "Реформи заради майбутнього" "незмивною плямою для України".

Про це він сказав в ефірі телепередачі "Шустер Live".

"Вони викрутяться з цієї ситуації і, повірте, при нашому підході до обрання депутатів я більш ніж впевнений, що вони знову будуть у Верховній Раді", - наголосив він.

Спікер додав, що саме тому звернувся до Генерального прокурора із пропозицією провести негайно, невідкладно детальне розслідування і  в разі підтвердження цих фактів подати відповідні пропозиції про притягнення до кримінальної відповідальності учасників цих оборудків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибаков - Забзалюку: "До понеділка треба віддати гроші"

"Це просто стиль для багатьох українських політиків, а відтак складається враження, української політики загалом... Я думаю, що це моментально оздоровить атмосферу в країні. Буде застереженням слугувати для політиків, припинить в Україні шпигуноманію і очистить певною мірою політичне середовище в Україні", - вважає голова ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для Забзалюка депутати скидувались "хто скільки може"

Литвин переконаний, що з цієї ситуації треба винести загальні уроки: "Перше – це дати відповідну оцінку, про яку я сказав. Друге – це подивитися на політичних лідерів, які рекрутують таких людей до себе, запевняють, що вони віддано будуть служити Україні, а потім виявляється, що є проблеми"

Спікер наголосив, що "це розбірки по суті в одному політичному середовищі". "Це люди, які двічі в списках однієї політичної партії проходили до Верховної Ради України. А тепер всі займаються моралізаторством", - пояснив він, маючи на увазі БЮТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забзалюк: Рибаков ще раніше придумав історію про гроші на лікування для піару

Він переконаний, що вся Верховна Рада має нести відповідальність за цю "незмивну пляму для України".

"Пояснити це в Україні ще якось можна, люди наші вже притерпілися і звикли до всього, але пояснити це в черговий раз для світу буде абсолютно неможливо", - наголосив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Така ж брехня, як золоті унітази - "регіонал" про заяву Забзалюка

Литвин також вважає, що така ситуація є сигналом для того, що потрібно переглянути виборчу систему: "Повинно бути не 50 на 50, коли 50% депутатських місць віддається фактично на відкуп тому чи іншому політичному вождю, який визначає як, за які заслуги, на яке місце поставити того чи іншого кандидата. Оцінку повинні давати люди. Вибори повинні відбуватися за системою округів. Хай політичні партії висувають, але люди хай виступлять в ролі арбітра і просіють українських політиків крізь сито".

Зараз ви читаєте новину «Литвин не знає, як скандал навколо "розслідування" Забзалюка пояснити Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути