понеділок, 28 травня 2012 10:25

Литвин мав розуміти, що бійка відбудеться, і закрити засідання - нардеп

Литвин мав розуміти, що бійка відбудеться, і закрити засідання - нардеп
Анатолій Семинога вважає розгляд "мовного" закону првокацією. Фото: news.zn.ua

Бійка у Верховній Раді, яка сталася під час розгляду "мовного" законопроекту, була очікуваною.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Анатолій Семинога.

"Особисто я вважаю, що це чистої води провокація — розгляд цього мовного питання в стінах Верховної Ради. Абсолютно немає сьогодні жодної необхідності це питання розглядати. Є сьогодні визначена законом державна мова. І починати цим спекулювати перед виборами абсолютно недоречно і нікому не потрібно", - наголосив політик.

Він підкреслив, що сьогодні в державі є багато інших проблем - і економічних, і соціальних, і політичним. "На цьому сьогодні повинна концентрувати свою діяльність і Верховна Рада, і влада в цілому в нашій державі. А на жаль, деяким депутатам не терпиться заробити пекельні дивіденди у своїх регіонах і сьогодні піднімають ці питання, - додав нардеп. - Це питання знову розколює Україну на дві частини і знову, на мій погляд, деякі депутати намагаються на протистоянні українців зробити певний піар".

За словами Семиноги, бійка у Верховній Раді, яка сталася під час розгляду "мовного" законопроекту, була очікуваною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкляр про "мовний" закон: "Враження, що влада прагне крові"

"Слава Богу, що це питання не було прийнято, бо якби воно було прийнято, ці проблеми, ця бійка, оце протистояння, яке було у Верховній Раді, воно б перейшло на вулиці наших міст і сіл, до наших громадян. Будемо сподіватися, що наша влада зрозуміла, що з такими питаннями жартувати не можна і зніме це питання з порядку денного Верховної Ради", - підкреслив нардеп.

Найрозумнішим рішенням у цій ситуації, на думку парламентаря, було б, у зв'язку з тим, що це питання викликає протистояння у суспільстві, в тому числі у депутатському корпусі, зняти це питання з розгляду і перенести його на після виборів, або на інший термін, або взагалі заборонити вносити такі питання у Верховну Раду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мови написали заради бійки і щоб потріпати нерви - Мирослав Попович

"Це обов'язок голови ВР — розрулювати таке накалювання протистояння у парламенті. Не знаю, наскільки Литвин був щирим у тому, що він намагався розвести цю ситуацію, але йому це не вдалося. У цій ситуації, яка склалася, він не повинен був продовжувати засідання ВР, коли з однієї сторони стоїть 150 осіб, а 20 людей стоять на трибуні біля президії. Він розумів, що достатньо буде якогось необережного слова від якоїсь зі сторін для того, щоб могла виникнути бійка. На жаль, він не зупинив розгляд цього питання. На жаль, він його не переніс. Він продовжував засідання ВР", - прокоментував Семинога інцидент, який відбувся у парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція влаштувала шоу для електорату - експерт про бійку у Раді

Він також додав: "У багатьох парламентах блокування — це засіб протесту саме опозиції, меншості, цей засіб сприймається і приймається. Але не обов'язково душити людей за горло, розбивати їм голови, не обов'язково має проливатися кров".

Зараз ви читаєте новину «Литвин мав розуміти, що бійка відбудеться, і закрити засідання - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути