Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 18:01

Литвин: Ліквідувати райради в Києві до виборів - неможливо

Литвин: Ліквідувати райради в Києві до виборів - неможливо

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає неможливим внесення змін до закону Про столицю України (щодо права ліквідувати райради в Києві) до місцевих виборів.

Про це спікер заявив сьогодні, 26 серпня, на прес-конференції в четвер у Києві, відповідаючи на запитання, коли Верховна Рада може розглянути питання про внесення змін до закону Про столицю України - місто-герой Київ щодо права ліквідувати райради.

"Я повинен поспішити заспокоїти всіх, хто нервує з цього приводу ... - до моменту початку виборчої кампанії реалізувати звернення (Київради) У правовій площині буде практично неможливо. Висновки очевидні - це питання на перспективу", - сказав Литвин.

Він нагадав, що виборча кампанія в рамках місцевих виборів розпочинається 11 вересня. "Я виходжу з простого, логічного розрахунку - до цього часу ухвалити зміни до закону про столицю - місто-герой Київ просто нереально", - зазначив спікер.

"А коли стартує виборча кампанія і потім по суті справи скасувати вибори до районних рад - це буде виглядати явно антидемократичним і буде використовуватися як привід для чергових політичних хвилювань", - пояснив спікер.

Нагадаємо, 25 серпня Київський міська рада звернулася до Верховної Ради України стосовно внесення змін до Закону Про столицю України - місто-герой Київ щодо можливості утворення або неутворення районних рад.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна
Зараз ви читаєте новину «Литвин: Ліквідувати райради в Києві до виборів - неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути