понеділок, 15 вересня 2008 10:08

Литвин готовий врятувати демкоаліцію

Литвин готовий врятувати демкоаліцію

Лідер фракції блоку свого імені Володимир Литвин погодився сформувати коаліцію більшості разом фракціями Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна - Народна самооборона" у Верховній Раді.

Про це на пресс- конференції в Києві в понеділок заявив представник БЮТ депутат Володимир Яворівський.

"Створення нової коаліції на базі Блоку Юлії Тимошенко, на базі Блоку Володимира Литвина, і, звичайно НУ-НС - це той розумний, спокійний, нормальний вихід, який може отримати українське суспільство", - сказав Яворівський.

За його словами такий варіант коаліції підтримує і Юлія Тимошенко: "Я можу сказати про те, що сама Юлія Тимошенко погодилася на такий варіант".

Від імені представників інтелігенції Яворівський звернувся до президента Україну Віктора Ющенка і НУ-НС, а також депутатів БЮТ із закликом підтримати такий варіант збереження демократичної коаліції.

"Ми вдячні за це Володимиру Литвину (за згоду). Ми звернулися і звертаємося і зараз до Блоку Юлії Тимошенко скористатися цим прекрасним шансом, який сама доля подарувала країні. Ми звертаємося і до президента, як гаранта Конституції - скористатися цим шансом. Просто історія нам може іншого шансу вже не дати", - підкреслив він.

Яворівський відзначив, що сьогодні доля України фактично в руках президента. "Від його рішення, від його політичної волі залежить: як, що буде з Україною завтра", - підкреслив він.

Він відзначив, що такий формат коаліції - це вже не мінімальна більшість, а із запасом, і це принесе Україні стабільність та розвиток.

Колишній дессидент Богдан Горинь заявив, що, коли формувалася коаліція після дострокових виборів 2007 року, БЮТ і НУ-НС несправедливо обійшли увагою Блок Литвина.

Яворівський сказав, недавно представники інтелігенції направили телеграму, в якій закликали президента Віктора Ющенка зустрітися з ними і обговорити ситуацію, щоб скористатися можливістю створення такої нової демократичної коаліції. Проте поки відповіді не надійшло, можливо, глава держави не знає про телеграму.

Свою позицію щодо необхідності скористатися шансом збереження демократичних цінностей і європейського вибору висловив почесний голова Республіканської партії України Левко Лук"яненко .

Всього у Верховній Раді 5 фракцій: найбільша - Партії регіонів(175 депутатів), далі БЮТ (156), блок "Наша Україна - Народна самооборона" (72), фракції Компартії України (27) і Блоку Литвина (19).

Кваліфікована більшість у Верховній Раді - 226 депутатів, пише Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Литвин готовий врятувати демкоаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути