субота, 30 листопада 2013 12:05

Спецтема: Євромайдан-2013

Литва та Швеція вже засудили репресії та використання брутальної сили проти євромайданівців

Литва та Швеція вже засудили репресії та використання брутальної сили проти євромайданівців
Фото: tsn.ua

Глави МЗС Литви і Швеції засуджують застосування сили проти демонстрантів на Майдані Незалежності в Києві і називають це неприйнятним.

"Засуджуємо побиття мирних протестантів на Площі Незалежності в Києві. Використання брутальної сили є неприйнятним",- заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс на своїй сторінці в Твіттері.

У свою чергу його колега - міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив на своїй сторінці у Твіттері, що "репресії проти проєвропейських демонстрантів у Києві викликають глибоку стурбованість". У зв'язку з цим він констатував, що в ЄС будуть стежити за розвитком подій.

Як повідомлялося, США засуджують силовий розгін правоохоронцями мітингувальників у центрі Києва і закликають уряд України до поваги принципів свободи слова і свободи зібрань, йдеться в заяві посольства США в Україні.

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт заявив, що Сполучені Штати застерігають українську владу від застосування сили проти мітингувальників у Києві та попереджають про серйозні наслідки для двосторонніх відносин у випадку розгону Евромайдана.

Ввечері 29 листопада учасники київської акції прийняли резолюцію, призначивши народний сход на опівдні 1 грудня. Мітингувальники також вимагали відставки президента України Віктора Януковича і запропонували створити координаційну раду Евромайдана.

Сьогодні вночі, близько 4 ранку, беркутівці оточили площу, а потім силою витіснили мітингувальників. При цьому, як відзначають очевидці, силовики били всіх підряд.

Зараз ви читаєте новину «Литва та Швеція вже засудили репресії та використання брутальної сили проти євромайданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути