пʼятниця, 25 вересня 2020 19:48

Лікар, волонтер і прихильник "русского мира": хто балотується в мери Дніпра
5

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Українці обиратимуть депутатів місцевих рад, а також сільських, селищних і міських голів. Подати документи кандидати могли до 24 вересня. Територіальні виборчі комісії мають ще 5 днів, щоб їх зареєструвати.

Однією з найзапекліших прогнозують боротьбу за крісло мера Дніпра. Gazeta.ua пропонує ознайомитися з найбільш рейтинговими кандидатами на цю посаду.

Автор: facebook.com/filatovborys
  Борис Філатов лідирує серед кандидатів у мери Дніпра з рейтингом 48,5% (за результатами серпневого опитування групи "Рейтинг")
Борис Філатов лідирує серед кандидатів у мери Дніпра з рейтингом 48,5% (за результатами серпневого опитування групи "Рейтинг")

Борис Філатов

Народився у Дніпрі. Там отримав вищу освіту. У 1996-му розпочав адвокатську діяльність. Потрапляв до рейтингу "Топ-10 найкращих адвокатів України". Викладав у кількох вишах. Протягом 2005-2014-х працював журналістом.

У 2014-му став заступником голови Дніпропетровської ОДА. Тоді її очолював Ігор Коломойський. За кілька місяців на парламентських виборах потрапив до Верховної Ради. Через рік переміг на виборах міського голови Дніпра. Балотується на другий термін від новоствореної партії "Пропозиція".

Одружений, виховує доньку.

Автор: facebook.com/OleksandrVilkul
  За Олександра Вілкула готові проголосувати 14,9% дніпрян (за результатами серпневого опитування групи "Рейтинг")
За Олександра Вілкула готові проголосувати 14,9% дніпрян (за результатами серпневого опитування групи "Рейтинг")

Олександр Вілкул

Народився у Кривому Розі, там отримав освіту. У 1990-х очолював підприємства гірничо-металургійної галузі.

Двічі обирався до Верховної Ради від Патії регіонів. До парламенту 9-го скликання пройшов із "Опоблоком". У 2010-2012-х очолював Дніпропетровську область. Потім два роки працював віцепрем'єр-міністром в уряді Миколи Азарова.

У мери Дніпра балотується від блоку "Українська перспектива".

Вілкула називають проросійським політиком. Активно критикував Революцію гідності. За словами ексгенпрокурора Юрія Луценка, Вілкул особисто інструктував тітушок для сутичок із майданівцями у Дніпрі та Києві. У 2018-му Верховна Рада провалила голосування за позбавлення Вілкула депутатської недоторканності. Його підозрювали у махінаціях із землею.

Одружений, має доньку. Батько Олександра Вілкула Юрій 10 років очолює Кривий Ріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський дав зелене світло кандидатам із судимістю

Автор: facebook.com/Zkrasnov
  Загід Краснов має 13,4% підтримки (за результатами серпневого опитування групи "Рейтинг")
Загід Краснов має 13,4% підтримки (за результатами серпневого опитування групи "Рейтинг")

Загід Краснов

Народився в Азербайджані. У 1980-х переїхав до Дніпра.

У 1990-2000-х займався бізнесом. Депутат Дніпровської міської ради трьох скликань. Був заступником голови облдержадміністрації. Пів року працював у Координаційному відділі боротьби з корупцією та організованою злочинністю при президентові Кучмі.

Був лідером партії "Громада" Павла Лазаренка. У 2000-х об'єднався із "регіоналами", комуністами, Блоком Наталії Вітренко та іншими для більшості у міськраді.

На президентських виборах 2004-го очолював виборчий штаб Віктора Ющенка. У 2010-му керував штабом Сергія Тігіпка в Дніпропетровській області.

Лідер громадської організації "Громадська сила". Організація звітує про проведення благодійних ремонтів за власний кошт в дитсадках, на майданчиках для відпочинку, в парках. За словами активістів, частина об'єктів або не існує, або були відремонтовані за рахунок міського бюджету.

Одружений, виховує трьох дітей.

Автор: Gazeta.ua
  Сергію Риженку прогнозують 7% голосів виборців (за результатами серпневого опитування групи "Рейтинг")
Сергію Риженку прогнозують 7% голосів виборців (за результатами серпневого опитування групи "Рейтинг")

Сергій Риженко

Родом із міста Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Доктор медичних наук, професор. Заслужений лікар України. Має орден "За заслуги" I ступеня та орден князя Ярослава Мудрого ІV ступеня.

Працював в управлінні охорони здоров'я міськради Дніпра. 11 років був головним державним санітарним лікарем області. Кілька місяців 2010-го був заступником міністра охорони здоров'я. Згодом очолив Державну санітарно-епідеміологічну службу.

Із 2011-го - головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Із початком війни на Донбасі саме сюди везуть поранених воїнів.

Риженко обирався депутатом міської ради. Двічі проходив в обласну раду - від Партії регіонів та БПП "Солідарність". Іде в мери міста від "Слуги народу".

Одружений. Виховує двох доньок.

Автор: dnepr.info
  Про висування Тетяни Ричкової стало відомо 23 вересня. Її прізвище в опитуваннях не фігурувало
Про висування Тетяни Ричкової стало відомо 23 вересня. Її прізвище в опитуваннях не фігурувало

Тетяна Ричкова

Народилася у Дніпрі. Займалася підприємництвом.

Її чоловік Вадим Ричков був активним учасником Революції гідності. У березні 2014-го пішов добровольцем захищати Україну на Донбасі. Тетяна продала бізнес, дачу, щоб допомогти бригаді чоловіка на фронті. Стала волонтером. Брала участь в бойових діях на Донбасі, вивозила поранених. У серпні 2014-го Вадим загинув під обстрілами "Градів".

У листопаді того ж року Ричкова пішла працювати в Міністерство оборони. Проходила службу за контрактом у званні офіцера. Була помічником міністра оборони Степана Полторака і начальника Генштабу Віктора Муженка.

Пройшла до Верховної ради 8-го скликання від БПП. Тепер балотується в мери на місцевих виборах від "Європейської солідарності".

Сама виховує сина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заповнювати бюлетень на місцевих виборах

Українці будуть обирати місцеве самоврядування за новим виборчим законодавством. Новий адміністративно-територіальний поділ зменшив кількість районів в Україні приблизно у чотири рази. Тепер будуть обрані 119 районних, 22 обласних, 381 міської ради, понад тисяча селищних рад і голови майже усіх міст, сіл і територіальних громад.

Новий Виборчий кодекс посилив роль партій. Тепер у громадах із населенням понад 10 тис. змагаються не окремі кандидати-самовисуванці, а політичні сили. Проголосувати потрібно буде одночасно і за партію, і за кон­крет­но­го кандида­та у ній. Самовисування залишається у населених пунктах із кількістю виборців до 10 тис.

Від кількості мешканців залежить і сума грошової застави. Найбільше мають внести кандидати у мери Києва - 469 тис. грн. У Дніпрі - 164 тис. грн. Найменше серед обласних центрів мають сплатити кандидати в Ужгороді - 19,9 тис. грн.

ЦВК очікує участь у місцевих виборах 27 млн виборців. Залежно від регіону кожен буде заповнювати від 2 до 5 бюлетенів.

Зараз ви читаєте новину «Лікар, волонтер і прихильник "русского мира": хто балотується в мери Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути