середа, 14 вересня 2011 13:46

Лідера кримських козаків вигнали у Росію на 5 років

Лідера кримських козаків вигнали у Росію на 5 років

Окружний адміністративний суд Криму задовольнив позови МВС та СБУ про негайну примусову депортацію до Росії лідера проросійської козацької організації "Соболь" Віталія Храмова.

Правоохоронні органи ініціювали його видворення за незаконне отримання українського паспорта та подвійне громадянство – Храмов одночасно є громадянином Росії.

Разом з тим, суд погодився із висновками обвинувачення, що громадсько-політична діяльність лідера "Соболя" "веде до розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі у Криму, а його подальше перебування на території України становить загрозу громадському порядку".

Впродовж ночі рішення суду, за яким Храмов не матиме права в'їзду до України протягом наступних п'яти років, було виконано.

Сам Храмов із вироком суду не погодився, назвавши його "політично вмотивованим". На його думку, уряд автономії в такий спосіб мститься йому за антивладні висловлювання.

Депортацію Храмова раніше підтримували лідери українських, єврейських та кримськотатарських організацій півострова.

Зараз ви читаєте новину «Лідера кримських козаків вигнали у Росію на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути