субота, 09 лютого 2013 16:21

Лідера донецьких "свободівців" хочуть посадити на 15 діб
5

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Донецька влада занепокоєна зростанням популярності ВО "Свобода" і забороняє всі молодіжні акції, окрім організованих ПР. У тому числі намічений на сьогодні, 9 лютого, в Єнакієвому мітинг під назвою "Захист молоді" не відбудеться, повідомляють "свободівці".

8 лютого його заборонив Донецький адміністративний суд. І вчора ж у Ворошиловському райсуді Донецька розглядався позов міськради до лідера Донецької "Свободи" Артура Шевцова. За те, що Шевцов брав участь у забороненому марші на честь Героїв Крут, йому загрожує 15 діб арешту.

У суді Шевцов зажадав ознайомити його з оригіналом протоколу про адміністративне правопорушення та виявив підробку. У протоколі, який дільничний виписав Артуру 29 січня, він звинувачувався в порушенні частини 1 статті 185 КУ про адміністративні порушення. Але в справі виявився другий варіант протоколу з тим же номером. У цей документ чиєюсь "дбайливою рукою" внесені зміни - частина 1 статті виправлена на частину 2, що посилює покарання.

"Була заборона на смолоскипну ходу, і ми її не провели, - говорить Артур Шевцов, який провини не визнає. - У процесі ходи ми не розгортали партійні прапори. Суд заборонив наш марш на тій підставі, що комуністи вирішили зібратися в тому ж місці - щоб не було заворушень. Ми послухалися і змінили маршрут - причому, погодили його з міліцією, і вона нас супроводжувала. Але це не задовольнило владу. Спершу хотіли мене приструнити (вліпили частину 1), але керівництво наказало покарати суворіше. Щоб вписати частину 2, придумали, що я вже притягувався до адміністративної відповідальності протягом року, хоча це було в 2011 році. Тоді мене та ж суддя судила за те, що я брав участь у забороненому святкуванні Дня незалежності. Хочуть стягнути 1700 гривень, а це 75% мого місячного доходу. Або посадити на 15 діб".

Керівник обласної організації "Свободи" вважає, що в Донецькій області влада хоче контролювати погляди та настрої молоді.

"17 січня Єнакіївський міськвиконком вирішив створити базу даних на 33 тис. молодих людей, що проживають в Єнакієвому, - коментує Ігор Славгородський. - Молодь обурилася - попахує створенням чорних списків на тих, хто інакше мислить. Таку базу даних вони придумали після того, як 12 січня хлопці захотіли провести свій марш на підтримку сім'ї Павліченків. Його теж заборонили і акції не було. Але виконком забив на сполох: "Як так, молодь відбивається від рук, у нас в Єнакієвому розвивається неправильна орієнтація!". Щоб в Єнакієвому провести мирне зібрання, треба спочатку узгодити це з начальником внутрішньої політики. Заручитися його підписом. Тоді як в інших містах достатньо подати повідомлення через канцелярію, як це і передбачено законом. Крім того, в Єнакієвому відвели для мітингів тільки одне місце - напівзруйнований і віддалений від центру парк Вознесенського, подалі від очей".

Заборонена на сьогодні акція, за словами Ігоря Славгородського, навіть не була ініційована "Свободою". Мітинг планувався різними молодіжними групами як протест проти втручання в особисте життя.

"Це нав'язування своєї партійної ідеології! Це Донбас, дитинко!"- говорить лідер обласної організації "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «Лідера донецьких "свободівців" хочуть посадити на 15 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути