Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2019 11:17

Лідер "Національного корпусу" розповів про цілі об'єднання зі "Свободою"

Лідер "Національного корпусу" розповів про цілі об'єднання зі "Свободою"
Лідер "Національного Корпусу" Андрій Білецький звернувся до українців з лінії фронту. Фото: novorosinform.org

Лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький записав відеозвернення до українців із лінії фронту, в якому розповів про об'єднання українських націоналістів в єдину політичну силу та про завдання, які вона ставить перед собою.

Вказане відеозвернення було опубліковане вчора, 9 червня, на сайті політичної партії "Національний Корпус".

Політик розпочав з того, що припинення війни на Донбасі не має відбутися шляхом капітуляції України, а у протистоянні з Росією Україна може покладатися тільки на власні сили.

"Проросійські сили будуть говорити, що мир можливий тільки після капітуляції. Ліберали будуть розповідати, що до миру можуть привести тільки міжнародні арбітри та вічні перемовини. Ми повинні говорити прості і чесні речі про те, що сила українців в них самих, що, покладаючись виключно на власну силу, ми можемо здобути мир, що миру бути тільки після того, як над Донецьком замайорить український прапор", – заявив Андрій Білецький.

Лідер "Національного Корпусу" також розповів, що можливий склад нового парламенту викликає у нього багато сумнівів та побоювань, оскільки з великою ймовірністю його основою стануть проросійські політики. Він підкреслив, що дієвою противагою таким проросійським елементам у парламенті можуть стати тільки представники об'єднаних націоналістів – "Національного Корпусу" та "Свободи".

"Крім зовнішнього фронту в Україні є ще й внутрішній фронт. Немає сумніву, що ця Рада переважно складатиметься з проросійських покидьків, а також людей, які будуть їх мовчазно підтримувати. Саме тому ця Рада як ніколи потребує тих, хто зможе жорстко протистояти п'ятій колоні. Якщо треба, не дуже дипломатичними шляхами, але ефективно", – зауважив Андрій Білецький.

За словами політика, в новому парламенті тільки об'єднана фракція націоналістів наполягатиме на притягненні до кримінальної відповідальності спійманих на корупції чиновників часів Порошенка і Януковича.

У той же час Андрій Білецький підкреслив, що на самому тільки потраплянні до парламенту політичні амбіції "Національного Корпусу" та "Свободи" не закінчуються.

"Зараз на першому місці – потрапляння до парламенту, боротьба з проросійськими силами. Але далі перед нами стоять більші цілі. Ми повинні створити єдиний національний патріотичний блок, який складатиметься не тільки з правих націоналістичних партій, але також з ветеранських організацій, волонтерських організацій, стартапів, культурницьких проектів. Ми повинні не словами, а реальними справами показати, як ми збираємося будувати і захищати нашу Україну. Зі свого боку я обіцяю, що викладуся заради цього на сто відсотків", – пообіцяв Андрій Білецький.

Нагадаємо, 9 червня в Києві відбувся з'їзд політичної партії "Національний Корпус" і ВО "Свобода", під час якого сторони підписали меморандум про об'єднання. Це означає, що у дострокових парламентських виборах партії візьмуть участь у складі єдиної політичної сили.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "Національного корпусу" розповів про цілі об'єднання зі "Свободою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути