четвер, 06 травня 2010 18:45

Левко Лук'яненко пояснив, чому комітет порятунку буде без голови

Левко Лук'яненко пояснив, чому комітет порятунку буде без голови

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко є одним із учасників Національного комітету порятунку України і не претендує на головування у ньому.

Такий висновок можна зробити зі слів політика та громадського діяча, в'язня радянських тюрем і таборів Левка Лук'яненка.

"Він заснований на принципах рівності. Туди входять різні партії і громадські організації, окремі патріотичні індивідуальності. Тим, що прийшла Юлія Володимирівна ми дуже задоволені. Вона продемонструвала, що національні інтереси їй важливі", - сказав він.

За словами Лук'яненка, головуючого у Національному комітеті нема.

Приказку "де два українці, там три гетьмани" придумали москалі

"Це законодавчий орган. Учора ми створили виконавчий – організаційний комітет. Він не робить політику, але виконує рішення Національного комітету. Я виступав за те, щоб керували по-черзі", - зазначив політик.

Левко Лук'яненко також пояснив, чому комітет ніхто не очолюватиме.

"Ми маємо 400-літню історію боротьби за гетьманську булаву, яка супроводжувалась розколами. Прагнення до влади є природнім. Воно є і в Європі, зокрема у Франції. Там давно існує демократія, тому давно вироблені процесуальні норми як врегулювати прагнення до влади", - розповів він і зауважив, що "приказку "де два українці, там три гетьмани" придумали москалі – наші вороги".

Політик нагадав, що у нас демократія молода і не має великого досвіду.

"Претенденти на депутатство недостатньо оцінюють свої власні сили, не навчились дивитись на себе зі сторони. Демократія у нас тільки 20 років, а рабство було більше 300 років, особливо 70 комуністичних років. Ми не більш сварливі, ніж, литовці, євреї чи французи", - підсумував Лук'яненко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Левко Лук'яненко пояснив, чому комітет порятунку буде без голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути