четвер, 04 травня 2017 11:27

Лещенко вважає, що більшість українців приязно ставиться до росіян

Лещенко вважає, що більшість українців приязно ставиться до росіян
Нардеп від БПП Сергій Лещенко сказав, що реакція суспільства на пост його цивільної дружини Анастасії Топольської (на фото) у facebook не була однозначно негативною. Фото: Sobytiya.net

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко вважає, що скандальний пост його цивільної дружини Анастасії Топольської, яка назвала "примітивними тваринами" тих, хто не співчуває жертвам авіакатастрофи літака міноборони РФ у грудні минулого року, підтримує більшість громадян України.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Цензор.Нет".

"Я не хочу коментувати за неї, оскільки вона - самодостатня людина (...) Хочу сказати, що той пост, з одного боку, викликав і негативну реакцію частини суспільства. Але з іншого боку - це був рекорд за кількістю лайків. І говорити, що реакція була однозначно негативна, я не можу. Там було за 3 тисячі лайків; для приватної сторінки - цифра значна", - заявив нардеп.

Він також відзначив, що українці насправді приязно ставляться до росіян. "Це показує і соціологія. Значна частина населення не бачить у росіянах ворогів, тобто ми живемо в певній клітці Facebook. І нам здається, що так мислить вся країна, а країна так не мислить. (...) Тому (нехай я зараз скажу з натяжкою) вустами Насті в певному сенсі говорила велика частина українського народу", - сказав Лещенко в інтерв'ю.

25 грудня 2016 року над Чорним морем в районі Сочі зазнав аварії літак міноборони РФ ТУ-154, що летів у Сирію з учасниками Академічного ансамблю пісні і танцю російської армії ім. Александрова та російськими пропагандистами. Загинули всі 92 особи, що перебували на борту.

Значна кількість постів українців у соцмережах після цієї авіакатастрофи не містили співчуття до загиблих в катастрофі.

Того ж дня цивільна дружина Сергія Лещенка Анастасія Топольська написала гнівний пост у Facebook, в якому назвала українців, які не виявили співчуття до загиблих в катастрофі росіян, "жадібними легкодухими ушльопками" та "дрібними примітивними тваринами".

Раніше Топольска заявила, що продовжуватиме їздити виступати до Москви. Робитиме це попри публічний осуд.

Журналістка Катерина Рощук навела в Facebook скріншоти, які свідчать, що сестра Анастасії Топольської Олеся дотримується проросійських поглядів.

"Знайомтеся. На фото сестра майбутньої дружини нардепа Лещенка Анастасії Топольської. Сестру звуть Олеся і їй імпонує Путін, чим вона ділиться в соцмережах. А ще вона радіє, коли отримують російський паспорт", - написала Рощук.

Зараз ви читаєте новину «Лещенко вважає, що більшість українців приязно ставиться до росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути