понеділок, 24 грудня 2012 14:24

Леонід Даценко: "Суспільство дедалі радикалізується"

Леонід Даценко: "Суспільство дедалі радикалізується"
Леонід Даценко: прокуратура не зацікавлена у встановленні істини. Фото: job-sbu.org

Канівська міськрайонна прокуратура та міліція нічого не роблять аби встановити винних у погромі архіву, де зберігалися виборчі документи із 197 округу. Про це заявив колишній кандидат Леонід Даценко.

"З часу погрому минув місяць, однак винуватців наші правоохоронні органи досі не встановили. І навряд чи встановлять, – заявив Леонід Миколайович. – Влада думає, що з наближенням новорічних свят люди забуватимуть про перипетії виборчої боротьби і масштабні фальсифікації, до яких вдавалися "регіонали". Однак вона помиляється. Замість того, щоб пригасити суспільне невдоволення, вона лише розбурхує скандал. Суспільство радикалізується. Днями в Каневі відбулися збори жителів. 228 осіб прийняли звернення до Генерального прокурора Пшонки з вимогою якнайшвидшого встановлення імен нападників та їхніх керівників. Уже призначено дату пікетування канівської прокуратури. Разом із тим канів'яни висловили недовіру міському голові регіоналу Ніколенку. Люди не зупиняються у своїх вимогах, а лише збільшують їх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава Черкаської ОДА Тулуб нагадує Кагановича - Булатецький

Опозиціонер заявив, що не розуміє навіщо було оснащувати виборчкоми камерами, якщо їх ніхто не використовував.

"У канівському окружкомі було 16 відеокамер. Прокуратура могла би побачити, що ніякого підсумкового протоколу на користь Богдана Губського насправді не ухвалювали. Навіть підсумкового засідання не було. Однак у прокуратури немає бажання встановити істину, бо вона в ній не зацікавлена", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невизнані депутати Даценко і Булатецький поскаржились до Європейського суду

Нагадаємо, що на виборах до Верховної Ради 28 жовтня за даними протоколів із мокрими печатками переміг представник "Батьківщини" Леонід Даценко. Однак голова окружної комісії Максим Онищенко завіз у ЦВК інший протокол, де була зафіксована перемога мільйонера Богдана Губського. За кілька днів після виборів невідомі розгромили канівський архів і винесли коробки з бюлетенями.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Даценко: "Суспільство дедалі радикалізується"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути