неділя, 13 січня 2013 17:33

Лавров знову розповів про нові перспективи України в Митному союзі

Лавров знову розповів про нові перспективи України в Митному союзі
Сергій Лавров Фото: molbuk.ua

Керівництво Росії і України не бачить суперечностей між прагненням обох країн до зміцнення зв'язків з Європою і посиленням взаємодій на просторі СНД. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

"Наші країни самі визначають пріоритети своєї політики на європейському напрямі, проте нас об'єднує спільна зацікавленість у будівництві єдиної Європи без розділових ліній, тому ми не бачимо суперечностей між зближенням наших країн з європейськими структурами і поглибленням різноформатних інтеграції на просторі СНД, оскільки мова йде про два взаємодоповнюючі напрямки наших дій", - сказав Лавров перед початком переговорів зі своїм українським колегою Леонідом Кожарою.

Глава російського дипвідомства також заявив про високий рівень контактів між Росією і Україною на різних рівнях.

"На початку минулого року ми відзначили 20-річчя встановлення дипломатичних відносин і 15-річчя підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство, в липні 2012 року пройшло п'яте засідання Міждержавної комісії на вищому рівні, де була підписана Декларація про зміст стратегічного партнерства, між нами підтримується регулярний політичний діалог на всіх рівнях, починаючи з вищого і до експертного", - нагадав глава МЗС РФ.

Він також зазначив, що Україна є провідним торговим партнером для Росії на просторі СНД.

"Нові перспективи для розширення нашої торгово-економічної взаємодії відкриває Договір про зону вільної торгівлі", - сказав Лавров.

Він також відзначив важливість продовження спільних російсько-українських зусиль щодо придністровського врегулювання.

"Росія і Україна як країни-гаранти й посередники переговорного процесу можуть і повинні відігравати тут ключову роль", - додав Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Лавров знову розповів про нові перспективи України в Митному союзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути