понеділок, 25 липня 2022 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО

Лавров "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО
Дезінформацію про Україну поширює також голова російського Слідчого комітету Олександр Бастрикін. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 25 липня.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров поширює чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила в понеділок пресслужба ЦПД у Telegram.

"Росія допоможе українському народу позбутися абсолютно антинародного й антиісторичного режиму. Російський та український народи продовжать жити разом", – заявив він на зустрічі з представниками країн-учасниць Ліги арабських держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків проти України

Дезінформацію поширює також голова російського Слідчого комітету Олександр Бастрикін. Він заявив, що "українські націоналісти" знищили понад 7 тис. об'єктів цивільної інфраструктури в Донецькій і Луганській областях, завдаючи ударів по мирних жителях і дитячих закладах.

"Так званий заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов заявив, що українська сторона свідомо нагнітає обстановку щодо регіону, щоб отримати більше грошей від Заходу. Нібито саме через це українські війська зробили чергову спробу контрнаступу на Херсонську область, але зазнали нищівного краху. Це – дезінформація", – додають в РНБО.

Росія не має упереджень щодо переговорів з Україною, які містили б "ширше коло питань". Вибір нібито залишається за Україною та її західними партнерами, також зазначив Лавров. Він зробив цинічну заяву про те, що РФ шкода український народ, який заслуговує на краще.

Зараз ви читаєте новину «Лавров "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути