вівторок, 08 квітня 2008 20:16

Лавров підтвердив, що Путін і Буш говорили про територію України

Президент Росії Володимир Путін і президент США Джордж Буш обговорювали на закритому засіданні ради Росія-НАТО тему території України.

Про це в ефірі "Эхо Москвы" розповів головний редактор цієї радіостанції Олексій Венедіктов, посилаючись на інтерв"ю з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

"Я йому поставив запитання: чи дійсно Путін на саміті сказав Бушу про те, що у випадку вступу в НАТО Україна розвалиться і перестане існувати як держава", - зазначив Венедіктов.

"Буквально так я поставив запитання. Тому що були деякі публікації на цю тему", - додав він.

За словами Венедіктова, у відповідь на його питання Лавров сказав, що "президент Путін і там, і там - нагадав Бушу, як формувалася Україна у своїх нинішніх кордонах".

"І які є настрої в західній частині і східній. Вважайте відповідь позитивною, але це вже трактування. Тобто він підтвердив, що Путін про це з Бушем говорив, що Україна різна, скажемо так", - додав головний редактор.

Як відомо, у понеділок "Комерсант" з посиланням на джерело в делегації однієї з країн НАТО повідомив про те, що президент Путін пригрозив, що у випадку вступу в НАТО Україна може припинити своє існування як єдина держава.

"Коли ж мова зайшла про Україну, Путін розлютився. Звертаючись до Буша, він сказав: "Ти ж розумієш, Джордж, що Україна - це навіть не держава! Що таке Україна? Частина її територій - це Східна Європа, а частина, і значна, подарована нами!", - розповів співрозмовник.

"І тут він дуже прозоро натякнув, що якщо Україну все-таки приймуть у НАТО, ця держава просто припинить існування. Тобто фактично він пригрозив, що Росія може почати відчуження Криму і Східної України", - пояснив співрозмовник.

У вівторок фракція "Наша Україна – Народна самооборона" звернулася до голови Верховної Ради з проханням перевірити інформацію про те, що президент Росії нібито поставив під сумнів територіальну цілісність України, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Лавров підтвердив, що Путін і Буш говорили про територію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути