Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2011 10:22

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Лавров: нова справа Тимошенко пов'язана виключно з боргом приватної компанії

Лавров: нова справа Тимошенко пов'язана виключно з боргом приватної компанії

Голова МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що друга справа проти колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко пов'язана виключно із заборгованістю приватної української компанії.

"Є заборгованість перед міністерством оборони у приватної української компанії. Ось все, що я з цього приводу думаю", - сказав він журналістам, відповідаючи на прохання прокоментувати порушення другої справи проти Тимошенко.

13 жовтня стало відомо про те, що стосовно екс-прем'єра України Тимошенко порушили нову кримінальну справу за покладання боргів приватної корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України.

Слідство звинувачує Тимошенко в тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму $ 405 млн 500 тис на державний бюджет України.

Як повідомив начальник головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко, Тимошенко, будучи президентом і фактичним власником корпорації "Єдині енергетичні системи України", за попередньою змовою з колишнім прем'єр-міністром Павлом Лазаренком, здійснила "замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабінет міністрів України зобов'язання приватної корпорації ЄЕСУ перед Міноборони РФ".

Він зазначив, що $ 405 млн 500 тис - це 3 млрд 233 млн 254 тис 250 грн.

Тимошенко очолила компанію ЄЕСУ в 1995 році. З 1996 року вона була народним депутатом.

Зараз ви читаєте новину «Лавров: нова справа Тимошенко пов'язана виключно з боргом приватної компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути