Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2011 17:33

Лавринович пояснив "Freedom House", що не слід брати до уваги

Лавринович пояснив "Freedom House", що не слід брати до уваги

Оцінка ситуації щодо дотримання свобод в Україні має ґрунтуватися на фактах та професійному аналізі, а не на емоціях чи чиїхось уподобаннях.

На цьому наголосив Міністр юстиції України Олександр Лавринович у ході зустрічі з новопризначеним директором міжнародної неурядової громадської організації "Freedom House" Девідом Кремером, яка відбулася у Мін'юсті, повідомила прес-служба Партії регіонів.

Під час зустрічі з експертами "Freedom House" український міністр пояснив причини повернення до Конституції 1996 року, внесення змін до Основного закону щодо терміну повноважень рад усіх рівнів, визначення термінів чергових виборів тощо.

"Юридична складова цих процесів дуже проста та бездоганна з фахової точки зору. Тому дуже важливо, щоб при їхній оцінці застосовувалася фахова експертиза, а не оцінювалося те, що виникає в уяві тих чи інших політиків", - зазначив Лавринович.

Міністр визнав, що, здійснюючи реформи, які сьогодні проводяться в країні, влада змушена вдаватися до непопулярних кроків, що, безсумнівно, накладає відбиток на рейтинги держави. У цьому зв'язку чиновник закликав експертів організації керуватися конкретними фактами, а не емоціями чи уподобаннями противників чи прибічників реформ та нинішньої влади.

Міністр також зазначив, що українська влада готова до співробітництва з міжнародними неурядовими організаціями, оскільки це допомагає оцінити загальний стан речей, який є у державі.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович пояснив "Freedom House", що не слід брати до уваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути