вівторок, 08 лютого 2011 19:36

Лавринович каже, що вибори в Києві можуть відбутися у 2014 році

Лавринович каже, що вибори в Києві можуть відбутися у 2014 році

Міністр юстиції Олександр Лавринович вважає дискусійною дату проведення чергових виборів мера Києва й Київради у зв'язку із внесенням змін до Конституції в частині строків повноважень місцевих органів влади.

За словами Лавриновича, чергові місцеві вибори пройшли в Україні в 2010 році після скасування конституційної реформи 2004 року й повернення до Конституції 1996 року. У зв'язку із цим строк повноважень вибраних на чергових виборах місцевих органів влади закінчується в 2014 році, тому що вони обиралися на 4 роки.

При цьому міністр відзначив, що закінчення строку повноважень вибраного на позачергових виборах в 2009 році Тернопільської обласної ради минає також в 2014 році, тому що на позачергових його виборах діяло положення Конституції про 5-річний строк повноважень місцевих рад.

При цьому Лавринович наголосив, що чинна Київрада обиралася на позачергових виборах у 2008 році на 5 років, а мер Києва на 4 роки, тому строк повноважень ради минає у 2013 році, а мера у 2012 році.

"Це питання можна дискутувати й по Києву, повинні вибори бути в 2013 році чи в 2014 році, тому що зараз чітко встановлено, що на позачергових виборах обираються до завершення строку, на який обиралися на чергових виборах. Ситуація отут специфічна, тому що строк в одній частині минає раніше, ніж дата чергових виборів", - сказав він.

Міністр відзначив, що якщо буде потреба Конституційний Суд зможе розтлумачити питання про дату чергових виборів Київради й мера Києва.

Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту. За законопроект проголосувало 310 парламентаріїв. Перехідними положеннями закону встановлюється, що наступні вибори Верховної Ради пройдуть в жовтні 2012 року, а вибори президента - в березні 2015 року.

Обком

Зараз ви читаєте новину «Лавринович каже, що вибори в Києві можуть відбутися у 2014 році ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути