понеділок, 28 травня 2012 22:29

Лановий каже, що Україні і власного газу вистачило б на десятки років

Лановий каже, що Україні і власного газу вистачило б на десятки років
Володимир Лановий каже, що МВФ не знає, про що говорить. Фото: epravda.com.ua

Розмову з Міжнародним валютним фондом потрібно вести конструктивно, але з чітким відстоюванням власної позиції.

Про це в ефірі 5 каналу заявив економіст "нунсівець" Володимир Лановий, коментуючи вимоги МВФ підвищити ціни на газ для українського населення на шляху до отримання чергового валютного траншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетики про підвищення тарифів: треба забути підхід "населення ми не чіпаємо"

"Справа в тому, що іноземні експерти та представники МВФ говорять помилково, бо вони не знають всієї ситуації. Наші люди платять лише 4 частину вартості імпортного газу, але вони не купують імпортний газ. Треба говорити про те, яка середньозважена ціна по Україні. Окрім того, вони навіть не знають, що не всі українці споживають газ за такими мінімальними цінами. Ті, хто більше споживають, більше платять, тобто розмова з МВФ може бути конструктивною, з твердим відстоюванням своєї позиції, але з підходом, який вирішить проблему. А вони кажуть – дійте чисто фіскально, піднімайте ціни", - каже економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна майже на чверть скоротила імпорт газу

Останні місяці Україна закуповує менше російського газу, але це не змінить ситуації, адже потрібно більш активно шукати і домовлятися про диверсифікацію поставок газу в Україну, додав Лановий.

"Цю проблему із залученням департаменту Кабміну не вирішити. Це світові глобальні проекти – джерела отримання, різного виду інвестиції і так далі. Я сподіваюсь усе таки на те, що наша влада дозволить великим компаніям добувати газ на Сході та Заході країни, бо ці ресурси оцінюються в 4 трильйони кубометрів, чого Україні вистачить на десятки років для споживання", - підсумував експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «Лановий каже, що Україні і власного газу вистачило б на десятки років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути