Ексклюзиви
субота, 15 червня 2013 13:00

Кваснєвський та Кокс дві години спілкувалися з Тимошенко

Кваснєвський та  Кокс дві години спілкувалися з Тимошенко
Юлія Тимошенко Фото: news.liga.net

Спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та колишній президент ЄП Пет Кокс поїхали з ЦКЛ № 5 (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кортеж з мікроавтобусом, у котрому їхали Кокс і Кваснєвський, залишив територію лікарні в супроводі машини ДАІ о 12.18, не зупиняючись біля журналістів, які чекали перед входом до ЦКЛ.

Представники ЄП провели в лікарні трохи менше 2,5 годин. За інформацією джерела, безпосередньо зустріч з Тимошенко тривала близько 2 годин.

Прихильники Тимошенко, які чергують під лікарнею, проводили машини, скандуючи "Юлі-волю!".

Як повідомлялося, Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту з судових процесів над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їх мандат був розширений: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювалося в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. Як повідомив президент ЄП Мартін Шульц, за підсумками дискусії було прийнято рішення про продовження місії до вересня цього року. Востаннє Кокс і Кваснєвський приїжджали в Україну 26-28 травня.

1 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Зараз ви читаєте новину «Кваснєвський та Кокс дві години спілкувалися з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути