четвер, 21 червня 2018 13:28

Квартира в Москві та російський паспорт: нові подробиці у справі Труханова

Міський голова Одеси Генадій Труханов має чи мав російський паспорт. Копії документа знайшли журналісти "Слідство.Інфо" у новій порції паперів Panama Papers.

Копію закордонного паспорта Труханова виявили серед ідентифікаційних документів власників та директорів компанії Corderoy Asset Partners Ltd, яка вже фігурувала в історії про Труханова.

У документі видно, що МЗС Росії 26 червня 2003 року видало Труханову закордонний паспорт терміном дії на 5 років. Фотографії на копії паспорта №5133183 не видно.

Автор: Слідство.Інфо
  Труханов заперечував своє російське громадянство
Труханов заперечував своє російське громадянство
Автор: Слідство.Інфо
  СБУ також не знайшло доказів
СБУ також не знайшло доказів

Агенція фінансових розслідувань Британських Віргінських островів відкрила справу щодо компанії Corderoy Asset Partners Ltd. 29 квітня 2016 року Агенція відправила запит у Mossack Fonseca з проханням видати низку документів цієї компанії. Адміністратори написали листа на ім'я Андрія Троценка із проханням оновити інформацію про Corderoy Asset Partners Ltd. Троценко відповів, що вона не веде діяльність з 2009 року.

Саме у листуванні між Троценком та острівними адміністраторами з'явилися документи власників та директорів фірми, зокрема й паспорт одеського мера. Принаймні станом на 2003 рік Труханов був громадянином Російської Федерації.

В квітні 2016 року завдяки витоку "Панамського архіву" журналісти виявили зв'язок між одеським мером та кількома офшорними компаніями з Британських Віргінських Островів. Більшість із них були пов'язані із будівництвом у Одесі та Києві.

Для реєстрації компаній на БВО Труханов надавав адресу у російському місті Сергієв Посад, що поблизу Москви. Це могло означати, що він має російський паспорт, однак такого документа в Панамському витоку тоді не знайшлося. Тоді Труханов опублікував документ із генконсульства Росії в Одесі. Там запевняли, що Труханов не набував громадянства Російської Федерації… та громадянином РФ Російської Федерації не є".

Автор: Слідство.Інфо
  У Росії заявляли, що міських голова Одеси ніколи не мав російського паспорту
У Росії заявляли, що міських голова Одеси ніколи не мав російського паспорту

В управління СБУ в Одеській області також заявили, що не знайшли доказів російського громадянства у Труханова. Нову знахідку журналістів Труханов не коментує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геннадій Труханов заговорив українською

Крім копій паспорта, журналісти з'ясували, що донька Труханова Катерина використовувала російську адресу - Москва, Ломоносовський проспект 18, кв 550 для реєстрації власних офшорних компаній. Володіє цією квартирою Марія Дмитрівна Труханова, мати одеського мера.

Оскільки Труханов живе з матір'ю, він мав би декларувати і її майно, але російська квартира у декларації мера не з'являлася, хоча Марія володіє нею з 2003 року.

Подвійне громадянство в Україні заборонене Конституцією, а отже – російський паспорт може спричинити неприємності для Труханова, який і без того перебуває під слідством через підозру в корупції.

Панамський архів опублікували у квітні 2016-го. Новою порцією паперів німецьке видання Süddeutsche Zeitung поділилося з колегами з International Consortium of Investigative Journalists та OCCRP.

Зараз ви читаєте новину «Квартира в Москві та російський паспорт: нові подробиці у справі Труханова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути