Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2010 15:37

Кузьмук не буде міністром оборони – Небоженко

Кузьмук не буде міністром оборони – Небоженко

Міністр оборони Михайло Єжель нічого не встиг зробити на своїй посаді. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Єжель – звичайний пізній міністр. Людина, яка ніколи не підозрювала, що займе таку посаду в пенсійному віці. Він мало що міг зробити з армією. Проблема Єжеля полягає в тому, хто прийде після нього. Чи погодиться він на повне зникнення армії, посилення її поліцейських функцій, чи все ж спробує реформувати армію", - зауважив він.

За словами експерта, відставки міністра оборони чи міністра внутрішніх справ завжди говорять про проблеми в трикутнику: РНБО, президент і прем'єр-міністр.

Небоженко сумнівається, що новим міністром оборони стане Олександр Кузьмук."Йому б теж довелося або знищувати армію, і самому "сідати на голодний пайок", тому що його не будуть там поважати, або проводити реформи. Але хіба таке можна уявити?! У нього є той креатив, який не сприймається ні в одній армії світу", - зазначив політолог.

"Янукович, як президент, швидко дорослішає. У нього вже немає того відчуття вдячності до тих, хто привів його до влади", - додав він.

Нагадаємо, в ЗМІ з'явилась інформація, що 20 серпня члени Ради нацбезпеки обговорять стан військово-промислового комплексу та діяльність Міністерства оборони. Не виключено, що за його підсумками міністр оборони Михайло Єжель може позбутися своєї посади.

У середині липня РНБО вже розглядав це питання. Але міністру вдалося уникнути звільнення.

Кузьмук значився без п'яти хвилин міністром оборони під час формування уряду Азарова. Однак в останній момент перед призначенням міністра оборони у Верховній раді Янукович змінив раніше затверджену кандидатуру Кузьмука на Єжеля.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмук не буде міністром оборони – Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути