середа, 20 лютого 2013 16:40

Кузьмін сподівається взяти кров у Ющенка силою

Кузьмін сподівається взяти кров у Ющенка силою
Ренат Кузьмін Фото: tsn.ua

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін сподівається в рамках розслідування отруєння третього президента України (2005-2010 рр.) Віктора Ющенка примусово узяти у нього кров на аналізи після розробки відповідних законодавчих процедур.

"Проби не з'явилися, кров він не здав, але чинний Кримінальний процесуальний кодекс дає право слідчому відібрати зразки крові примусово... Єдина проблема - процедури примусового відбору крові поки немає. Ця процедура сьогодні розробляється декількома відомствами: Міністерством охорони здоров'я, Пенітенціарною службою, Міністерством юстиції... Якщо така процедура буде розроблена, ми сподіваємося зразки крові все ж отримати, провести аналіз і ухвалити остаточне рішення у справі", - сказав він в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" у середу.

За словами Кузьміна, якщо дійсно мало місце отруєння Ющенка діоксином, то навіть через кілька років залишки цієї речовини є в крові.

"Саме з цієї причини ми наполягаємо, щоб Віктор Андрійович здав аналізи", - додав він.

Перший заступник генпрокурора назвав неправдою інформацію про існування проб крові Ющенка, взятих нібито в 2004 році.

"Таких проб немає. А проби, які були досліджені в Європі, були необгрунтовано знищені, причому знищені були в будівлі адміністрації президента Ющенка, за участю його охорони та представників українських спецслужб", - підкреслив він.

5 вересня 2004 року Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку. Лікарі заявили, що він отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін сподівається взяти кров у Ющенка силою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути