вівторок, 17 січня 2012 14:52

Кушнарьов був би корисний і простим українцям, і олігархам - політолог

Кушнарьов був би корисний і простим українцям, і олігархам - політолог

Євген Кушнарьов міг би стати альтернативою Партії регіонів.

Таку думку сьогодні у коментарі Gazeta.ua висловив директор Центру політичних політичних досліджень Володимир Фесенко.

"Питання, що було би, якби Кушнарьв був живий, скоріше, належить до до жанру паралельної історії. Але якщо розробляти сюжети, пов'язані з цією темою, то він міг би стати новою альтернативою "регіоналам" на Сході і Півдні - в російськомовному середовищі. Це те, що так і не зробив Тігіпко - на президентських виборах він став такою альтернативою Януковичу, але потім фактично нівелював всю свою роль. Зараз він виступає як молодший партнер", - сказав він.

За його словами, у російськомовному секторі електорату не вистачає конкурентності.

"Кушнарьов діяв більш активно і міг би створити конкурентний проект - достатньо потужний, особливо в нинішніх умовах, коли для розчарованих виборців Партії регіонів немає альтернативи і частина іде до комуністів - кілька відсотків вже відійшло, а інші, скоріше, просто не проголосують або знову проголосують за Партію регіонів. Зараз багато хто каже, що саме такої конкуренції на Сході не вистачає. Кушнарьов міг би стати і альтернативою, і конкурентним чинником", - наголосив Фесенко.

Для України це могло би бути корисним, упевнений політолог.

"Тоді б не було такої монополізації партії влади. На сході фактично навіть за нинішніх умов розчарування серйозної альтернативи немає, комуністи - це стара альтернатива, а потрібна внутрішня конкуренція навіть для самих регіональних еліт, щоб вони не застоювали, щоб були більш відповідальними і розуміли, що їх можуть замінити", - наголосив він.

На переконання Фесенка, попередні місцеві вибори показали, що рівень конкуренції був не дуже високий і з'являвся лише як останній плацдарм боротьби попередньої влади з нинішньою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекламу Януковича та його ставленика на Рівненщині обписали нехорошими словами

"У Кушнарьова був величезний досвід: він був і керівником адміністрації, і губернатором, і політиком загальнонаціонального масштабу. Єфремову не вистачає харизми, інтелектуально він поступається Кушнарьову. У цьому сенсі Кушнарьов зміг би зробити політичне життя більш жвавим", - додав експерт.

Фесенко також висловив припущення, що Кушнарьов міг би знадобитися нинішнім олігархам.

"Якщо тенденція падіння рейтингу Януковича триватиме, то ще трошки - і деякі олігархи і взагалі великі бізнесові еліти почнуть думати, на кого ставити: чи варто підтримувати надалі цю владу, чи краще уникнути сюрпризів і бурхливих проявів і замінити на когось більшого. І такі великі фігури, як Кушнарьов, були би дуже доречні", - підсумував Фесенко.

Зазначимо, що прес-конференція була присвячена 5-й річниці від дня смерті Євгена Кушнарьова.

Зараз ви читаєте новину «Кушнарьов був би корисний і простим українцям, і олігархам - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути