Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2022 21:41

Купа помешкань й власний автопарк: у родини заступника Баканова знайшли нерухомості на понад $1 млн
6

Родина заступника голови Служби безпеки України Володимира Горбенка володіє нерухомістю та автівками вартістю понад $1 млн.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Bihus.Info.

Зазначається, що торік Національне агенство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило неправдиві відомості у декларації посадовця.

"Заступник голови СБУ не вказав вартість двох будинків, двох земельних ділянок та автівки. Згодом результат перевірки направили до НАБУ, однак там складу злочину не знайшли", - зазначили в сюжеті.

Фото: bihus.info

За інформацію розслідувачів, Горбенко володіє будинком у Погребах Броварського району на Київщині. Маєток площею у майже 400 кв. м нині може коштувати від $350 тис. Земельну ділянку під будинком Володимиру Горбенку подарувала мати ще 2011 року. Будинок з'явився 2020-го.

Зазначається, що його мати торік стала власницею квартири площею 60 кв. м у центрі Києва на вул. Заньковецької. Вартість такої квартири нині стартує від $200 тис. Того ж року жінка придбала два паркомісця у житловому комплексі на лівому березі Києва.

"Матері Володимира Горбенка 67 років. Останні 30 років жінка зареєстрована як ФОП з видами діяльності "роздрібна торгівля одягом та взуттям". Майже 10 останніх років жінка заробила загалом 6,5 млн грн і ця сума виглядає недостатньої для купівлі такої кількості дорогих об'єктів нерухомості", - повідомили журналісти.

Родина Горбенків володіє ще одним будинком у приватному секторі Києва. Будинок і земля під ним записані на дружину Вікторію. Ринкова ціна такого об'єкту зараз стартує з $250 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баканов спить? Депутат з ОПЗЖ відсвяткував Новий рік з Путіним

"Офіційний дохід Вікторія Горбенко отримує від державного АТ "Укрексімбанку". У декларації Володимира Горбенка за 2020 рік вона вказала, що отримала від банку 263 тис. грн річної зарплатні. Крім того, Вікторія є співвласницею компанії, яка займається гуртовою торгівлею напоїв, але доходу від компанії жінка не декларувала", - додали в сюжеті.

Старший син працівника СБУ Євген Горбенко володіє квартирою в Одесі, у житловому комплексі практично на березі моря. Ціна квартири там починається від $100 тис. Євген інвестував у квартиру 2017 року, на старті будівництва. Якщо вірити оголошенню про пошук роботи молодшого Горбенка, тоді він паралельно з навчанням в університеті працював оператором call-центру.

"Як і більшість українських сімей, Володимир Горбенко із дружиною та ріднею при нагоді допомагають дітям. Підкреслюємо, що після того, як Горбенко у 2012 році звільнився з СБУ за вислугою років, він працював у приватному секторі економіки. До служби Володимир Горбенко повернувся у 2019 році. За період з 2012 по 2019 роки він зробив заощадження, які дають змогу за потреби допомагати власним дітям", - повідомила пресслужба СБУ.

За підрахунком журналістів загальна вартість нерухомості, якою володіє родина Горбенка, нині може коштувати мінімум $930 тис. Ще приблизно $150 тис. коштує родинний автопарк.

Детальніше - у сюжеті:

Кар'єрний шлях Володимра Горбенка у СБУ почався ще 1994-го. 2012-го Горбенко залишив службу, працював у сфері безпеки приватного сектору, а також у відділі безпеки Укрзалізниці. У листопаді 2019 року він був призначений на посаду заступника голови СБУ Івана Баканов.

Зараз ви читаєте новину «Купа помешкань й власний автопарк: у родини заступника Баканова знайшли нерухомості на понад $1 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути