Ексклюзиви
вівторок, 21 лютого 2012 17:39

КУН, "Собор" і УНП домовляються йти в Раду об'єднаними списками

КУН, "Собор" і УНП домовляються йти в Раду об'єднаними списками

Українська народна партія, українська республіканська партія "Собор" і Конгрес українських націоналістів ведуть переговори про формування єдиних списків на вибори до Верховної Ради.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів член президії головного проводу КУН Володимир Манько.

"Розмови ведуться, але поки що рішення про об'єднання не прийнято. Конгрес українських націоналістів у цьому форматі наполягає саме на об'єднанні зусиль на виборах до Верховної Ради. Тобто, щоб було сформовано єдиний список, висунуто єдиних кандидатів, при цьому зберігши наші партії", - сказав він.

На запитання, на якому етапі перебуває переговорний процес, Манько відповів:

"Десь посередині. Наразі, я думаю, запропонований Конгресом варіант буде реалізовано".

За його словами, ці три партії розпочали об'єднання зусиль, зокрема, через схожість політичних поглядів.

"У нас є досвід співпраці у минулому і ми перебуваємо приблизно в одному ідеологічному спектрі. Так, ми - націоналісти, але не радикальні, "Наша Україна"- більш ліберальні. Але якщо подивитися, яку загрозу несе для України перемога на парламентських виборах Партії регіонів, то невеличкі різниці можна упустити", - зауважив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет захисту України боротиметься з окупацією - глава КУН

Манько наголосив, що політсили розраховують подолати 5-відсотковий бар'єр проходження до Ради, набравши найбільше голосів на заході та у центрі України.

"І ще взяти певні мажоритарні округи. У нас є авторитетні люди, досвідчені політики та молодь , які зможуть поборотися у мажоритарних округах. За скільки саме місць - поки не можу сказати", - повідомив націоналіст, додавши, що питання про висунення конкретних кандидатів на мажоритарні округи ще не обговорювалося.

Як зазначив Манько, партії вже мають певні плани роботи в Раді.

"Першим ми поставимо питання про денонсацію "харківських угод". Вони є зрадницькими, їх обов'язково треба скасувати. Звісно, що у нас в Раді не буде більшості, але намагатимемося це зробити обов'язково. Крім того, ми домагатимемося об'єднання православних церков в єдину помісну. Ми також будемо змагати за більш соціальний бюджет. Ми не погоджуємо з тим, що Партія регіонів зараз урізає всім пільги", - розповів він.

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація, що колишній президент Віктор Ющенко намагається створити своє об'єднання за участю Української народної партії, "Собору" та Конгресу українських націоналістів.

Зараз ви читаєте новину «КУН, "Собор" і УНП домовляються йти в Раду об'єднаними списками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути