Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2021 09:08

Кулебу та Єрмака відправили у Вашингтон

Кулебу та Єрмака відправили у Вашингтон
Дмитро Кулеба та Андрій Єрмак приїхали у Вашингтон готувати візит Зеленського. Фото: pixabay.com

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава Офіса президента Андрій Єрмак приїхали у Вашингтон, щоб підготувати офіційний візит президента Володимира Зеленського.

Мають зустрітися з радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, Держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками, повідомив Дмитро Кулеба у Facebook.

Сам Зеленський прибуде 30 серпня. Він є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення президента Джо Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Байден говоритимуть на підвищених тонах - Арахамія

"У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде жодних "підвищених тонів" або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над розв'язанням складних проблем безпеки й процвітання України, Європи та євроатлантичного простору", - додає глава МЗС України.

Президенти США та України Джо Байден і Володимир Зеленський під час зустрічі обговорять три блоки питань. Першим є проблеми безпеки, що включають різні види російської агресії проти України, не тільки питання конвенційної війни на Донбасі, але також агресія в Чорному морі. Другий блок питань - енергетична безпека. Потім є програма реформ, яка включає антикорупційну і реформу правосуддя, а також інші реформи інститутів

Зараз ви читаєте новину «Кулебу та Єрмака відправили у Вашингтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути