Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2022 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба заявив про готовність України до нових переговорів - є "але"

Кулеба заявив про готовність України до нових переговорів - є "але"
Виконувати російські забаганки Україна не буде – Кулеба. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba/photos

Україна у разі потреби готова до наступного раунду переговорів із російською стороною, оскільки "вірить у дипломатію". Водночас забаганки Росії не виконуватиме.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 1 березня, передає Gazeta.ua.

"Ми готові до дипломатичного вирішення цього конфлікту. Але за жодних обставин ми не поїдемо на переговори, якщо Російська Федерація на них планує лише оголошувати свої ультиматуми. Виконувати російські ультиматуми й забаганки ми не будемо", – підкреслив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломати демонстративно покинули зал під час виступу Лаврова в ООН

За його словами, українська сторона зараз аналізує підсумки перших перемовин. Коли відбудуться наступні - не сказав.

Також Кулебу запитали, чи варто після кожних переговорів "чекати на авіаудари", як це сталося 28 лютого.

"На авіаудари потрібно очікувати у будь-який момент. Що стосується перемовин, то ми зараз аналізуємо те, що відбулося вчора (28 лютого. - Gazeta.ua), заявлені позиції. Президент (Володимир Зеленський. - Gazeta.ua) повністю поінформований, до найдрібніших деталей, про розмову, яка відбулася вчора. Ми визначимося зі своєю позицією і тоді вже будемо, у разі потреби, готуватися до нової зустрічі", – сказав він.

28 лютого українська і російська делегації в районі українсько-білоруського кордону провели перший раунд переговорів. Тривали понад 6 год. Їх мета - знаходження точок дотику для якнайшвидшого припинення вогню і бойових дій", повідомив радник керівника ОП Михайло Подоляк.

Ініціатором перемовин "без попередніх умов" виступила Росія. Володимир Зеленський заявив, що "мало вірить" у їх ефективність. Однак погодився, щоб потім ніхто не міг дорікнути, що українська сторона знехтувала шансом зупинити війну дипломатією.

До складу української делегації увійшли: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, Михайло Подоляк, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба заявив про готовність України до нових переговорів - є "але"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути