субота, 01 травня 2021 23:24

Кулеба розповів про основну мету можливої зустрічі Зеленського та Путіна

Кулеба розповів про основну мету можливої зустрічі Зеленського та Путіна
Глав МЗС підкреслив, що ця зустріч є необхідною, оскільки рішення про війну на Донбасі приймає саме Путін. Фото: скріншот з відео

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про основну мету можливої зустрічі президента України Володимира Зеленського та лідера Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Основна мета зустрічі - це припинення війни в Україні, деоккупація наших територій. Запевняю, коли президент говорить про деокупацію, він має на увазі і Донбас, і Крим", - заявив Кулеба.

Глав МЗС підкреслив, що ця зустріч є необхідною, оскільки рішення про війну на Донбасі приймає саме Путін. Він також пояснив, що зустріч у зоні конфлікту або на нейтральній території є усталеною міжнародною практикою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відповів Зеленському на пропозицію зустрітися у Ватикані

Він нагадав, що коли президент США Джо Байден запропонував Путіну зустрітися, то він теж сказав, що в нейтральній, третій країні. Кулеба назвав це оптимальним базовим сценарієм для можливої зустрічі Зеленського і Путіна.

Володимир Зеленський запропонував Путіну провести зустріч у Ватикані. Президент України заявив, що спочатку говоритиме про завершення війни на Донбасі й відведення російських військ, а вже потім про відновлення відносин.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів про основну мету можливої зустрічі Зеленського та Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути