вівторок, 13 вересня 2022 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба розказав про прогрес у створенні трибуналу для Путіна

Кулеба розказав про прогрес у створенні трибуналу для Путіна
Наразі вже вийшло домогтися того, що більшість партнерів України згодні в тому, що РФ треба судити за рамками Міжнародного кримінального суду. Фото: eastnews.ua

У питанні створення міжнародного трибуналу щодо воєнної агресії Російської Федерації проти України помітний серйозний прогрес.

Уже вдалося домогтися того, що більшість партнерів України згодні, що РФ необхідно судити за рамками Міжнародного кримінального суду, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає "РБК-Україна".

"На початку ми стикалися, по суті, з відмовою партнерів брати участь у цій ініціативі. І не тому, що вони вважають, що Росію не потрібно судити за злочин агресії, в цьому є широка згода. А тому що вони вважали, що треба знайти шлях, як зробити це у межах Міжнародного кримінального суду", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС зробили заяву про мирні переговори з РФ

Після довгих зусиль, щоб проаналізувати ситуацію та знайти рішення, з'явилося розуміння, що в межах МКС це зробити неможливо, а отже, важливо серйозно працювати над тим, як саме реалізувати ідею спецтрибуналу.

"Тобто ми пройшли еволюцію від відкидання цієї ідеї до її сприйняття. Ще раз наголошую: не тому, що не хочуть судити, а тому що саме цей формат їм не підходив. Тепер ми вже обговорюємо, як саме цей формат можна реалізувати. Це дуже серйозний прогрес. Буквально вчора я мав останню таку нараду з цього приводу, ми рухаємося вперед і знайдемо рішення, – додав Кулеба.

Російський президент Володимир Путін 7 вересня фактично зізнався у злочині. Він визнав, що свідомо пішов на агресію проти України. Попри величезні втрати людей і техніки у війні проти України, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія "нічого не втратила". А з погляду воєнних дій, "нічого не розпочинала".

Того ж дня глава українського МЗС закликав світ підтримати створення спеціального трибуналу для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розказав про прогрес у створенні трибуналу для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути