четвер, 30 вересня 2021 11:01

Кулеба оголосив нові критерії роботи для українських дипломатів

Кулеба оголосив нові критерії роботи для українських дипломатів
Конкретні показники дозволять діяти більш ефективно, заявив Кулеба. Фото: Getty Images

Дипломати мають робити конкретний внесок в розвиток української торгівлі. Тепер вони відповідатимуть за свою роботу за визначеними показниками.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу у четвер.

"Що відбувалося раніше в системі? Наприклад, за результатами року товарообіг між країнами зростав умовно на 10%. І посольство автоматично записувало це собі в досягнення.

Але встановити, якою саме була роль українського дипломата в забезпеченні зростання цього товарообігу було просто неможливо. Таким чином ми не отримували об'єктивну картину ефективності своєї роботи.

У багатьох випадках товарообіг збільшується не завдяки державі, а завдяки вигідним контрактам, укладеним підприємствами", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США планують збільшити військову допомогу Україні

"Ми хочемо, щоб дипломати робили конкретний внесок в розвиток української торгівлі. Саме тому тепер вони відповідатимуть за свою роботу за конкретними показниками", - заявив Кулеба.

Наприклад, це буде кількість відкритих ринків для груп українських товарів, кількість організованих дипломатом зустрічей українських компаній із іноземними партнерами - з чітким переліком назв компаній та обсягу інвестицій і яким чином дипломат допоміг їх залучити.

"Конкретні показники ефективності дозволять нам діяти більш ефективно", - заявив очільник МЗС.

"Ми не вигадуємо вилосипед, ми запроваджуємо в МЗС ефективні практики, які вже працюють у корпоративному секторі", - додав Кулеба і сказав про реформу.

"Більше ми не будемо займатися економікою, як другорядним чи третьорядним питанням. І будемо мати дуже чіткі задачі і показники виконання", - сказав міністр.

Дмитро Кулеба працює міністром закордонних справ з березня 2020 року.

До цього був постійним представником України при Раді Європи, віцепрем'єр-міністром з питань європейської і євроатлантичної інтеграції.

Є головою організаційного комітету з підготовки саміту Кримської платформи.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба оголосив нові критерії роботи для українських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути