пʼятниця, 07 травня 2021 09:22

Кулеба назвав ключові моменти, у яких США підтримали Україну

Кулеба назвав ключові моменти, у яких США підтримали Україну
Політики поспілкувалися також про Донбас, Крим та безпеку Чорного моря. Фото: Reuters

США підтримують реформи, які ведуться президентом Володимиром Зеленським, і виступають на боці України в перемовинах із Росією.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми "Право на владу". Під час його спілкування з Держсекретарем США Ентоні Блінкеном вдалося обговорити три найважливіші моменти, які є позитивним сигналом для українців.

"По-перше, він запевнив, що жодних домовленостей щодо України без самої України США ніколи не робитимуть, і ми маємо бути в цьому абсолютно впевнені. По-друге, ми обговорили, яким чином США можуть мотивувати, або впливати на РФ, щоб вона виконувала свої зобов'язання за Мінськом і не нарощувала агресію. Це була предметна розмова. Але оскільки це сфера конфіденційної дипломатії, я не вдаватимуся в деталі. По-третє, Блінкен привіз чіткий сигнал про те, що президент Байден і нова адміністрація визнають успіхи в реформах в Україні та готові допомагати в їхньому продовженні", - сказав Кулеба.

Політики спілкувалися також про Донбас, Крим та безпеку Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова влада США не дорікає Україні скандалом з Трампом - міністр

Блінкен вважає "продуктивним" свій візит до Києва, під час якого він зустрівся з президентом Зеленським та іншими представниками української влади.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба назвав ключові моменти, у яких США підтримали Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути