Ексклюзиви
пʼятниця, 17 червня 2022 20:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба написав статтю про саджання Путіна за стіл переговорів

Кулеба написав статтю про саджання Путіна за стіл переговорів
Путін зіткнувся з достатньої кількістю провалів, написав Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін може погодитися на переговори з президентом України Володимиром Зеленським, коли буде змушений обирати між відмовою від окупованих територій на півдні чи ОРДЛО.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в статті для Foreign Affairs.

"Якщо ми просунемося на півдні й сході, зможемо змусити Путіна обирати між тим, щоб залишити південні міста, зокрема Херсон і Мелітополь, щоб учепитися за Донбас, і тим, щоб залишити заново окуповані території у Донецькій і Луганській областях, щоб триматися за південь. Коли ми досягнемо цього етапу, Путін, імовірно, серйозніше наполягатиме на переговорах щодо припинення вогню", - пише Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратегічна витривалість України й "гидотні" росіяни: що сказав Джонсон на брифінгу

"Нашою метою як, і раніше, буде виведення російських військ з України. Зрештою, Путін вивів російські війська з районів навколо Києва, зіткнувшись з достатньою кількістю провалів. Якщо наші збройні сили стануть сильнішими й успішнішими, він матиме вагомі причини зробити це знову", - зауважив очільник МЗС.

"Путін міг би навіть заявити, що "спецоперація" успішно досягла мети з демілітаризації та денацифікації України, що б це для нього не означало. Пропаганда також може допомогти Путіну подати виведення військ як знак гуманного поводження з російськими солдатами і як мудрий крок до миру загалом", - додав Кулеба.

В іншому випадку, якщо Путін залишиться непохитним, Україна може просунутися далі в Луганській і Донецькій області доти, доки він не буде вести переговори або поки українська армія не досягне державного кордону.

Після переговорів у Стамбулі, на яких українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки Україні, переговорний процес сильно ускладнився.

Російські війська в Україні зазнають значних втрат. Велика Британія хоче забезпечити Україні стратегічну витривалість, заявив сьогодні в Києві британський прем'єр Борис Джонсон.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба написав статтю про саджання Путіна за стіл переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути