четвер, 15 листопада 2018 11:49

Куди підуть конфісковані кошти оточення Януковича

Куди підуть конфісковані кошти оточення Януковича
Конфіскованими коштами оточення Януковича підтримують банківську систему, каже секретар РНБО Олександр Турчинов. Фото: Reuters

Конфісковані гроші оточення колишнього президента-утікача Віктора Януковича, якими підтримують банківську систему, підуть на оборонну галузь. Про це сказав секретар РНБО Олександр Турчинов журналістам у четвер.

"Сподіваюся, що ми ще в цьому році отримаємо додатковий ресурс для Міністерства оборони та інших силових структур. Це саме всім відомі кошти, конфісковані в оточення Януковича. Які поки що знаходяться в українській банківській системі. Їх не дуже хочеться віддавати, бо такий ресурс підтримує стабільність банківської системи, це валютні кошти.

Але ми жорстко ставимо питання: не можемо тягнути далі. І ці кошти найближчим часом повинні бути розподілені саме на оборонний сектор. Їх не зможуть використати до кінця року, але це будуть авансові платежі на посилення обороноздатності країни на наступний рік", - розповів Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович має бути у суді

Торік держава використала близько 14 млрд грн із 29,5 млрд грн, отриманих від конфіскації коштів із рахунків екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Судовою експертизою встановлено, що режим Януковича завдав державі збитків у розмірі близько $40 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Куди підуть конфісковані кошти оточення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути