пʼятниця, 15 листопада 2013 18:25

Кучма втратив упевненість у підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Кучма втратив упевненість у підписання Угоди про асоціацію з ЄС
Леонід Кучма Фото: donetskie.com

Другий президент України Леонід Кучма більше не впевнений в тому, що буде підписано Угоду про асоціацію між ЄС і Україною. Про це він заявив сьогодні журналістам у Харкові.

"Якби це було 10 днів тому, я б сказав однозначно, що ми у Вільнюсі підписуємо Угоду, а сьогодні у мене такої впевненості немає", - сказав Кучма.

Він підкреслив також, що коли стратегічний шлях обраний, необхідно його дотримуватися.

"Я думаю, що якщо країна і політична еліта вибрали якийсь стратегічний шлях, його необхідно дотримуватися, незважаючи на якісь втрати - і політичні, і економічні. Ми повинні були народу сказати: ось ЄС асоціація і зона вільної торгівлі , а от - Митний Союз. Де ми що втрачаємо, де що отримуємо... Коли обираєш шлях, потрібно обов'язково розуміти, для чого - не для сьогоднішнього дня, а для завтрашнього дня" , - сказав Кучма.

Екс-президент зазначив, що "в довгостроковій перспективі, в стратегічному плані нам Європа звичайно потрібна і необхідна".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи потрібно випускати екс-прем'єра Юлію Тимошенко заради підписання Угоди про асоціацію, він сказав: "Я ж не факір. Ми ж відчуваємо, що поки в парламенті ні до чого домовитися не можуть... Звичайно, по Юлі Тимошенко треба якось вирішувати питання. Але загалом, не можна майбутнє 46-мільйонної країни ставити в залежність від однієї людини. З цього, в принципі, треба виходити всім і вся".

Зараз ви читаєте новину «Кучма втратив упевненість у підписання Угоди про асоціацію з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути