Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2011 13:33

Кучма розповів про компромат на Мельниченка

Кучма розповів про компромат на Мельниченка

Матеріали про контакти екс-майора Миколи Мельниченка зі спецслужбами РФ були передані України ще під час президентства Леоніда Кучми.

Про це екс-президент заявив перед відвідуванням Головного слідчого управління Генпрокуратури.

"Які у нього стосунки з російськими спецслужбами - це скоро також стане ясно, що Росія передала ще під час мого президентства всі матеріали про тих зустрічах, які були з Мельниченком. Це відомо. Вони знаходяться в СБУ", - сказав Кучма.

Кучма також заявив, що якщо в 1999 році окремим чиновникам було відомо про те, що Мельниченко веде записи в кабінеті президента, то в цьому є ознаки державної зради.

"Якщо в 1999 році багатьом нашим високопосадовцям було про це відомо, то треба, щоб потім ми обов'язково задали питання, оскільки це межує з державною зрадою", - сказав він.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року.

21 березня 2011 було порушено кримінальну справу відносно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми. Він звинувачується в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.). Плівки майора управління Держохорони Миколи Мельниченка визнані речовим доказом у справі.

Зараз ви читаєте новину «Кучма розповів про компромат на Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути