Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2017 17:07

Кучеренко різко відреагував на заяви Лещенка щодо формули "Роттердам+"

Кучеренко різко відреагував на заяви Лещенка щодо формули "Роттердам+"
Yulia Tymoshenko's advisor on energy issues, Oleksiy Kucherenko, said that the People's Deputy Sergei Leshchenko exposed "Rotterdam" Akhmetov and his performer Vovk. Photo: 112.ua

Екс-міністр житлово-комунального господарства, радник Юлії Тимошенко з енергетичних питань Олексій Кучеренко в мережі Facebook заявив, що виборча критика формули "Роттердам+" з боку народних депутатів Сергія Лещенка та Мустафи Найєма є популізмом і політичним замовленням.

"Сьогодні, зараз на NewsOne він (Сергій Лещенко - ред.) щосили викриває "Роттердам+" Ахметова і його виконавця Вовка. Він говорить про грабіж народу і виглядає як популіст, який відбувся. Чомусь він нічого не говорить про схеми Григоришина або про газову аферу Гройсмана-Коболєва - мабуть, поки немає замовлення", - пише Олексій Кучеренко на своєму акаунті в мережі Facebook.

"На жаль, в цьому вся суть вродженого або набутого "грантожерства" - за гроші чергового спонсора мочити його чергового конкурента", - охарактеризував позицію Лещенка експерт.

Олексій Кучеренко також підкреслив, що подібна ситуація спостерігається і з правоохоронними органами (особливо, антикорупційними), які розслідують лише "гучні" в публічному полі справи або виконують політичні замовлення. "На жаль, це стало масовою чумою як в українській політиці, так і журналістиці. Я вже не кажу про судову, силову, прокурорську, антикорупційну, антимонопольну державну машину".

Нагадаємо, народні депутати Сергій Лещенко та Мустафа Найєм не раз критично висловлювалися про формулу розрахунку ціни вугілля в тарифі (Роттердам ). Згідно з методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою "середня вартість вугілля в порту Роттердам за останні 12 місяців плюс вартість його доставки в Україну".

У 2016 році ряд ЗМІ опублікували угоду про широке медіа-партнерство і політичне лобі, укладене між депутатом від БПП Сергієм Лещенком та олігархом Костянтином Григоришиним.

За інформацією, оприлюдненою діловим порталом БізнесЦензор, робота НКРЕКП паралізована узв'язку з демаршем члена Комісії Борисом Циганенком, який представляє інтереси бізнесмена Костянтина Григоришина. До призначення в НКРЕКП Циганенко працював директором ТОВ "Енерджі Консалтинг", яке контролюється олігархом. Саме Циганенко займався в Комісії питаннями, пов'язаними із закупівлею трансформаторів держкомпанією "Укренерго" у Запорізького трансформаторного заводу (ЗТР) Костянтина Григоришина. Скандал з цією закупівлею розгорівся влітку 2015 року. В результаті менеджмент Укренерго був змінений, а трансформатори були куплені за ціною, в два рази нижчою від заявленої.

Як повідомляв раніше народний депутат заступника голови Комісії партійного контролю партії УКРОП, Віталій Купрій, після його заяви Національним антикорупційним бюро України було розпочато перевірку законності постанови НКРЕКП № 289 "Про затвердження Порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни електричної енергії" (формула "Роттердам+"). Як відомо, політична партія "Укроп" контролюється іншим олігархом - Ігорем Коломойським.

Зараз ви читаєте новину «Кучеренко різко відреагував на заяви Лещенка щодо формули "Роттердам+"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути