Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2008 16:02

КС визнав неконституційним регламент Ради

Конституційний Суд у понеділок, 7 квітня визнав неконституційним постанову Верховної Ради "Про регламент Верховної Ради України" від 16 березня 2006 року.

Таке рішення оголосив головуючий на засіданні КС голова суду Андрій Стрижак.

"Керуючись статтями 147, 150, 153 Конституції, статтями 13, 51, 61, 63, 69, 70, 73 Закону "Про Конституційний Суд", Конституційний Суд вирішив визнати такою, що не відповідає Конституції, постанову Верховної Ради "Про регламент Верховної Ради України" від 16 березня 2006 року N3547-IV", - сказав Стрижак.

З його слів, постанова Ради втрачає силу від дня оприлюднення КС цього рішення.

Раніше до КС звернулося 50 депутатів Ради із проханням розглянути конституційність положень частин 2,3,4 статті 219 регламенту Ради, прийнятого як доповнення до постанови Ради "Про регламент Верховної Ради" від 16 березня 2006 року.

24 січня КС перейшов до закритої частини розгляду справи про конституційність регламент Ради в частині процедури внесення депутатського запиту.

Рада затвердила регламент своєї діяльності в березні 2006 року, прийнявши відповідну постанову.

Відповідно до частини 4 статті 219 регламенту, не допускається внесення, оголошення й направлення запиту, поданого з порушенням вимог статті 15 закону "Про статус народного депутата України", частини 2 дані статті, адресованого посадовій особі, до кола службових обов"язків якої не входить розгляд питань, порушених у депутатському запиті, а також поданого в період між сесіями Ради або викладеного в неетичній, образливій для адресата формі, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «КС визнав неконституційним регламент Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути