пʼятниця, 31 травня 2013 14:34

КС став департаментом тоталітарної системи - екс-міністр юстиції

КС став департаментом тоталітарної системи - екс-міністр юстиції
Фото: glavcom.ua

Екс-міністр юстиції Сергій Головатий заявив, що в Україні немає демократії, що свідчить рішення КС згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови мають відбуватися в 2015 році.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Таку продукцію не можна сприймати, бо цей КС із його новітнім складом — це вже не суд, а інструмент політичного режиму, це політична інституція, департамент тоталітарної системи", - наголосив він.

Окрім того, екс-міністр додав, що "тому, там немає жодного юридичного підґрунтя і мотивування". "Це рішення — це свідчення того, що в Україні не існує демократії, бо демократія — це вибори. Коли іменем суду говорять юридичною мовою, що виборів не буде, бо ми так хочемо, то це означає, що немає демократії", - підкреслив експерт.

Також, за його словами, цим рішенням КС забрав "право у київської громади на самоврядування, на свого голову. Голови немає два роки, не буде ще два. Тобто це повне заперечення демократії".

"Треба ігнорувати це рішення КС у поліпшуватиму сенсі, бо юридичних наслідків воно не має, тобто це лише політична боротьба", - резюмував Головатий.

Конституційний Суд оголосив у четвер рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови мають відбуватися в 2015 році.

Зараз ви читаєте новину «КС став департаментом тоталітарної системи - екс-міністр юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути