пʼятниця, 07 вересня 2012 15:13

"Криза стороною Україну не обходить - вона нас серйозно зачіпає" - Азаров

"Криза стороною Україну не обходить - вона нас серйозно зачіпає" - Азаров
Микола Азаров заявив, що криза серйозно зачіпає Україну. Фото: lifedon.com.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров визнає наявність ризиків для української економіки у зв'язку з рецесією у світовій економіці, однак заявляє, що ситуація вигідно відрізняється від існуючої в 2008-2009 роках і підстав для паніки в даний час немає.

Про це він заявив сьогодні в Донецьку на заходах з відзначення 69-річниці визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.

"Існують ризики для нашої економіки, і ми говоримо про це відкрито, про це відкрито говорить і президент ... Ризики пов'язані з рецесією у світовій економіці. Може бути хтось не знає, що економіка Німеччини, наприклад, падає (-0,5% ). Хтось не знає, а ми знаємо і зобов'язані це враховувати. Економіка України - це поки +2%, плюс, а не мінус. І поки у нас ніяких підстав ні для паніки, ні для якихось тривожних сигналів немає ", - сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вирішальним днем для української економіки стане 12 вересня - експерт

При цьому він підкреслив, що "криза стороною Україну не обходить - він нас серйозно зачіпає". "Тому, якщо ми відповідальні перед своїми людьми і народом, то ми повинні відверто говорити, як йдуть справи, і ми це говоримо. І говоримо про те, що зараз треба зосередити зусилля на розвитку внутрішнього ринку, на реалізацію інфраструктурних проектів, на активізацію будівельного комплексу, машинобудування і так далі ", - зазначив Азаров.

При цьому, коментуючи заяву народного депутата фракції "НУ-НС" Арсенія Яценюка про те, що на закритій частині засідання уряду 5 вересня, Азаров під стенограму охарактеризував стан економіки словами "справи йдуть не погано, справи йдуть дуже погано", прем'єр заявив, що "наші опоненти забули, куди вони завели в країну: вони завели її в колосальні борги, в розруху економіки, практично повну зупинку будівельного комплексу". "Така ситуація реально була в 2008-2009 році. Зараз ситуація навіть близько не нагадує ту, що була в ті роки", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" хочуть до виборів прийняти бюджет

При цьому прем'єр зазначив, що ті, хто виносять і оприлюднять стенограми засідань урядів, призначені для внутрішнього використання, скоюють посадовий злочин. "Я просто попереджаю", - зазначив Азаров.

Він також зазначив, що "тільки безвідповідальний політик може зараз говорити країні, що завтра гривня обвалиться".
Як повідомлялося, Яценюк, виступаючи з парламентської трибуни в четвер, заявив, що "вчора на засіданні уряду прем'єр-міністр Азаров у закритій частині уряду чітко заявив під стенограму про те, що справи йдуть непогано, справи йдуть дуже погано".

"Це означає, що уряд приховує реальну ситуацію в країні, яка відбувається в економіці. В понеділок Національний банк України зупинив міжбанківські валютні торги, в понеділок курс готівкою гривні збільшився до 9 гривень (за $ 1 - gazeta.ua). В понеділок, фактично, надійшов перший сигнал краху української фінансової системи ... Міжнародний валютний фонд чітко заявив, в Україні всього на всього залишилося $ 15 млрд чистих резервів (валютних - gazeta.ua), а не $ 30 млрд, на які сподівається уряд ", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «"Криза стороною Україну не обходить - вона нас серйозно зачіпає" - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути