пʼятниця, 18 травня 2012 17:17

Кримські татари закликали Європу зробити Симоненка "персоною нон ґрата"

Кримські татари закликали Європу зробити Симоненка "персоною нон ґрата"
Петра Симоненка просять не пускати в Європу. Фото: obozrevatel.com

Учасники Всекримського жалобного мітингу, присвяченого 68-й річниці депортації кримських татар, закликають уряди демократичних держав, ПАРЄ, ОБСЄ і парламент ЄС заборонити лідеру Комуністичної партії України Петру Симоненку в'їзд до країн Європи.

Під час мітингу його учасники прийняли резолюцію "Про загрозу відродження сталінізму в Україні та захист основ демократії в Україні та світі", в якій засудили дії лідера КПУ Симоненка, який 16 травня під час обговорення в парламенті України проекту Закону "Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою", виступив із заявою, яка виправдовує вчинені сталінським режимом СРСР злочини проти кримськотатарського народу - депортацію 18 травня 1944 року зі своєї Батьківщини і насильницьке його утримання в місцях вигнання у наступні десятиліття.

"Виправдання з трибуни парламенту України народними депутатами України злочинної депортації кримськотатарського народу і національних меншин, здійснених радянським режимом, завдає прямої образи всьому кримськотатарському народу, окремим громадянам та їхнім нащадкам", - вважають учасники мітингу.

"Виходячи з того, що поширення ідей сталінізму в будь-якій його формі несе в собі загрозу всій спільноті демократичних держав, ми... закликаємо уряди всіх демократичних держав, ПАРЄ та ОБСЄ, парламент ЄС заборонити Петру Симоненку в'їзд до країн вільного світу і можливість його участі в роботі міжнародних організацій в якості члена парламенту України. Ми звертаємось до урядів і глав держав світу, в яких законодавчо переслідується поширення ідей нацизму і сталінізму, заборонити в'їзд на їхні території членам фракції Комуністичної партії України у Верховній Раді Україні", - йдеться в документі.

У резолюції також міститься вимога до президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра України, голів МВС і СБУ, Генеральної прокуратури України висловити офіційну позицію у зв'язку із заявами лідера комуністів у парламенті України - як у формі політичних заяв, так і в формі прийняття процесуальних рішень і дій відповідно до чинного законодавства України.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари закликали Європу зробити Симоненка "персоною нон ґрата"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

235

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути