Ексклюзиви
середа, 03 грудня 2008 08:34

Кримські татари наскаржились на Україну британському міністру

Меджліс кримських татар заявляє, що, з одного боку, Україна сприяє облаштуванню кримських татар, які повернулися до Криму після депортації, а з другого боку - уникає ухвалення законів, направлених на повне поновлення прав кримськотатарського народу.

Як повідомили у прес-службі Меджлісу, про це керівники Меджлісу заявили сьогодні в Сімферополі в ході зустрічі з міністром Великої Британії у справах Європи Керолайн Флінт.

"На жаль, офіційна влада України розглядає кримськотатарський народ як якийсь об`єкт, але тільки не суб`єкт, наділений, як і будь-який інший народ, невід`ємними правами. Цим підходом пояснюється і відсутність постійного і повноформатного діалогу між органами влади України і кримськотатарським народом", - зазначив перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров.

Зі свого боку, лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв наголосив на важливості участі міжнародних організацій в наданні допомоги в своєчасному вирішенні питань, пов`язаних із визначенням статусу кримськотатарського народу і механізмами реалізації права на самовизначення у складі незалежної Української держави, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари наскаржились на Україну британському міністру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути