Ексклюзиви
неділя, 03 вересня 2006 15:41

Кримінального авторитета "Султана" відпустили за підробленими документами

 

Співробітники МВС встановили фальсифікацію 3-х документів, за якими звільнили Султанбека Айдамірова, відомого в кримінальних колах як "Султан". Про це повідомило джерело в правоохоронних  органах.

Адвокати бандита надали підроблені документи українського громадянства Султанбека Печерському районному суду Києва, який ухвалив рішення звільнити його з-під варти.

За словами джерела, міліція готова порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації документів. Проте в той же час Генпрокуратура України, на контролі якої знаходиться справа "Султана", розглядає можливість порушення кримінальної справи відносно представників захисту Айдамірова і судді, який ухвалював відповідне рішення.

Нагадаємо, у серпні міліція затримала Султанбека в Одесі. При собі він мав підроблений паспорт на ім"я Василя Присяжнюка, жителя Одеси і таке ж саме посвідчення полковника української розвідки.

Тоді одеський апеляційний суд виніс постанову про арешт Айдамірова за використання підроблених документів. Це єдиний злочин, в якому "Султана" звинувачували на Україні.

У Росії Айдамірова розшукували за бандитські напади та грабежі. Зокрема, за організацію викрадення у лютому минулого року Ігоря Ланцова, віце-президента російської асоціації професійного гольфа.

У середу, 30 серпня, українські судді звільнили його з-під варти у зв"язку із закінченням терміну тимчасового арешту. Крім того, суд визнав Айдамірова громадянином України. Тому "Султана" не віддали правоохоронцям Росії.

Джерело у правоохоронних органах повідомило "ГПУ", що "злодій в законі" Антимос, який наглядає за кримінальним світом України, виділив $250 тисяч за звільнення "Султана".

За матеріалами: "Газета по-українськи", proUa, УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кримінального авторитета "Султана" відпустили за підробленими документами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути